Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ple municipal del mes de setembre
Ajuntament de Badia del Vallès

La sessió del Ple Municipal corresponent al mes de setembre, que es va celebrar ahir dia 27, va començar (després de l´aprovació de l´acta de la sessió anterior) amb la presa de possessió de la nova regidora del grup municipal de l´Alternativa d´Esquerres per Badia (AEB), Elena Malysheva, que cobreix el lloc que va deixar vacant l´exregidor Miguel Rodríguez.

En una sessió molt àgil, primerament es va aprovar el Compte General de 2016 amb 8 vots a favor (PSC), 4 abstencions (BeC, PP i la regidora no adscrita, Elísabeth Ruiz) i 5 vots en contra (AEB).

Tot seguit, i per unanimitat, es va aprovar la constitució de la Taula d´Infància i Adolescència de Badia del Vallès, un òrgan col·legiat per potenciar la coordinació dels agents implicats en la promoció social de la infància i l´adolescència i la detecció i intervenció davant possibles situacions de risc o de desemparament.

També per unanimitat, es va decidir rebutjar el projecte d´ampliació de la C-58, que suposa la construcció de nous carrils de trenat a la calçada sentit Barcelona entre el nus de Sant Pau i la B30, del punt quilomètric 9 al 10,400, passant pels municipis de Badia del Vallès i Sabadell. Aquestes obres afecten directament al traçat de la carretera que connecta Badia amb Cerdanyola, on estan ubicats els horts i tindran un impacte molt negatiu a nivell mediambiental, ja que l´ampliació de l´autopista generarà un increment en el número de cotxes i, per tant, un increment de la contaminació de l´aire i acústica. Els grups van acordar manifestar el seu rebuig total al projecte, demanar la suspensió del tràmit de licitació, i nous estudis de mobilitat i de contaminació ambiental i acústica. L´acord també exigeix al Departament de Territori i Sostenibilitat que, en cas que el projecte continuï endavant, les obres no comencin fins que es garanteixin, i es defineixin de mutu acord amb el consistori, les mesures correctores de l´impacte mediambiental de l´ampliació, per garantir nivells de qualitat acústics i ambientals. Entre les mesures que es proposen hi ha la reducció de la velocitat màxima a 80 km/h en aquest tram, la implementació d´asfalt sonororreductor i la reforestació de la zona dels arbres talats a causa de les anteriors obres d´ampliació de la C-58 (direcció Sabadell-Terrassa) i que encara resten per replantar.

Seguidament, es va aprovar per unanimitat la proposta d´acord per reactivar i impulsar programes de desenvolupament i sensibilització de la situació al Sàhara Occidental i als camps de refugiats, a partir de l´agermanament de la nostra ciutat amb Boujdour. Entre d´altres punts, l´acord insta a treballar activament en la creació d´un comitè d´agermanament que impulsi campanyes de sensibilització i activitats de coneixement de la situació entre Badia i el poble sahrauí, a continuar donant suport a la campanya Vacances en pau al nostre municipi i a defensar, com a institució, un referèndum acordat al Sàhara Occidental per donar una sortida pactada al conflicte polític existent entre el govern del Marroc i el poble sahrauí.

Igualment per unanimitat, es va aprovar la moció de BeC sobre l´avantprojecte de llei de fórmules de gestió de l´assistència sanitària, amb càrrec al fons públic, a través del Servei Català de la Salut i que demana als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya que hi mostrin la seva oposició i al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que retiri l´avantprojecte.

Finalment, va quedar rebutjada la moció de l´AEB sobre la periodicitat de les reunions del Consell Municipal d´Educació. El resultat final de la votació va ser de 8 vots a favor (AEB, BeC i regidora no adscrita), 8 vots en contra (PSC) i una abstenció. La votació es va repetir, amb el mateix resultat, per la qual cosa la moció va quedar rebutjada pel vot de qualitat de l´alcaldessa.

Publicat el 28.09.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^