www.badiadelvalles.cat

Durant el dia d´ahir una gran quantitat de badiencs i badienques es van mobilitzar a la nostra vila expressant lliurement les seves posicions i opcions. Volem celebrar que la jornada es desenvolupés amb normalitat i respecte al nostre municipi.

A la resta del país, però, es van viure moments de tensió i violència a causa d'unes càrregues policials totalment injustificades i desproporcionades. I és per això que rebutgem i denunciem les accions de força desproporcionada que s´han produït contra les ciutadanes i els ciutadans que ahir, lliurement, van decidir participar-hi. Expressem el nostre suport especialment a les persones que han patit ferides i els oferim tot el nostre suport personal i la nostra solidaritat fraternal.

Aquestes imatges ens fan sentir a tots i totes vergonya i ràbia. Donar com a única alternativa i resposta la violència contra una ciutadania que s´expressa pacíficament, no és mai el camí i no fa més que allunyar una solució al conflicte. Més enllà de les nostres opinions personals, tots els Grups Municipals d'aquest ajuntament estem plenament convençuts, que la pluralitat del nostre país passa pel més escrupolós respecte a la llibertat d´expressió i a la declaració de Drets Humans.

Tal i com hem vingut fent al llarg de tot el procés que ens ha dut fins a la convocatòria del Referèndum d'ahir, refermem el nostre compromís amb el diàleg i el respecte per les institucions catalanes, i amb la defensa de la convivència de tota la ciutadania sota els valors de la democràcia.

Publicat el 02.10.2017