Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia del Vallès celebra la festa de la Llengua Materna

festa llengua maternaEl proper dijous 21 de febrer, a les 18 hores, tindrà lloc a la Biblioteca Vicente Aleixandre de Badia del Vallès, la celebració de la Festa de la Llengua Materna, un acte organitzat per l'Ajuntament de Badia del Vallès, el Pla Comunitari el Servei Local de Català.

La festa s'iniciarà a partir de les 18 hores, amb una exposició sobre les llengües del món, les llengües que es parlen a Badia amb un reconeixement especial a la llengua materna de la població gitana “el romaní”.  Com a novetat, l'Ajuntament i el Pla comunitari han editat un vocabulari Català-Romaní de paraules bàsiques per donar a conèixer aquesta llengua mil·lenària.

A les 18.30 hores, la Sala Infantil de la Biblioteca acollirà un Taller de cal·ligrafia àrab, a càrrec de l'Associació de Apoyo al Inmigrante i un contacontes d'arreu del món. A les 19 hores, tindrà lloc la xerrada “tan a prop i tan lluny!” sobre el conflicte de Bòsnia i cultures amenaçades a càrrec de Dara Ljubojevic, vinculada a l'entitat Mestres per Bòsnia, que va viure el conflicte de ben a prop.

Durant la jornada es poden escoltar a través de Ràdio Badia, cançons tradicionals de diferents països en la varietat de llengües que es parlen a Badia, a càrrec dels alumnes dels cursos de català per a persones adultes.

Aquesta festa se celebra a Bangla Desh des del 1952, en commemoració de diversos estudiants que van morir en unes manifestacions pel reconeixement oficial de la seva llengua, el bengalí.

El 1999, la UNESCO va aprovar la demanda del Bangla Desh de convertir aquesta feta en un dia de reconeixement internacional i des de llavors, se celebra arreu del món amb l'objectiu de promoure la diversitat lingüística i reconèixer la llengua com un factor d'identitat cultural.

Festa llengua materna

Festa llengua materna

Fitxer: Festa_de_la_llengua_materna_2013.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 2.28 MB

Publicat el 12.02.2013
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^