Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
S'aproven inicialment els pressupostos per al 2015 de l'Ajuntament de Badia del Vallès

Ple Ajuntament Badia del VallèsAhir dijous, dia 15 de gener, va tenir lloc el Ple extraordinari d'aprovació del Pressupost general per a l'exercici 2015 de l'Ajuntament de Badia del Vallès. El pressupost, d'11.705.307,83 euros, va ser aprovat pel Ple de l'Ajuntament amb els vots dels regidors i les regidores del PSC, l'abstenció de PP i CiU i els vots en contra dels i de les representants de l'AEB i ICV. El regidor de PxC va excusar la seva presència.

Per part de l'equip de govern, el regidor d'Economia i portaveu del grup municipal del PSC, Juan Antonio Lancho, va defensar un pressupost que s'ha aconseguit tirar endavant en un context de crisi dins d'una legislatura qualificada com “la més difícil”. També va justificar el pressupost pel fet que la ciutat té “una capacitat d'ingressos i una capacitat de despesa” determinats.

Important augment de la despesa social

En aquest sentit, els objectius de despesa d'enguany se centraran en el manteniment de tots els serveis municipals, l'actuació en la via pública i l'augment de la despesa social dirigida als ciutadans i les ciutadanes més vulnerables. Pel que fa a aquest darrer punt, i a tall d'exemple, la partida d'Atenció Domiciliària augmenta més d'un 31%, passant dels 274.020 € del pressupost anterior a 360.819 € per a aquest exercici, mentre que la d'Atenció Primària augmenta gairebé un 24% (de 653.985,81 € a 809.854,77 €).

Tal i com va destacar en el seu discurs el regidor, la consecució d'aquests objectius es durà a terme mantenint, i en alguns casos augmentant, l'estructura de personal de l'Ajuntament. Així, es mantindrà el reforç de la Brigada Municipal implementat durant l'exercici anterior. A més, s'incorporarà un jardiner, tres recepcionistes (una per als Serveis Socials i dos per al Complex Esportiu, respectivament) i, a l’àrea d'Acció Social i Cultural, una tècnica de Gestió de programes per als projectes destinats a millorar la possibilitat d’èxit educatiu i de creació d'itineraris formatius sòlids per al jovent (servei que abans es donava a través d'empresa).

Així mateix, l'alcaldessa, Eva Menor, va destacar l'augment d'un 17% en beques i subvencions, l'aposta pel manteniment dels serveis a les persones i el fet que s'hagi aconseguit evitar que hi hagi cap retallada en serveis públics.

Posicionament dels grups de l'oposició

El grup d'AEB, a través del seu portaveu, Quim Duran, va declarar que el pressupost no responia a les necessitats de Badia i la seva gent i va qualificar la partida destinada a ocupació i autoocupació d’”insuficient”.

Per la seva banda, la portaveu del grup del PP, Antonia Escriva, va establir com a “prioritàries” l'ajuda social, la formació per a l'ocupació i la inversió en via pública, punts aquests en els que va coincidir amb la regidora de CiU, Carme Mateu, qui va fer incidència en la necessitat d'invertir en seguretat i millora de l'espai públic i, també, en foment de l'ocupació, formació i ajuts en la recerca de feina.

Finalment, el regidor d'ICV-EUiA, Eusebio Argueta, va destacar les “limitacions” que tenia el pressupost, que va titllar de continuista.

L'acord de pressupostos serà sotmès, a partir d'ara i durant 15 dies, a exposició pública, amb l'objectiu que es puguin consultar i presentar-hi les al·legacions pertinents. Si durant el període esmentat no es presenten reclamacions, el pressupost es considerarà aprovat definitivament.

Publicat el 16.01.2015
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^