Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Es compleixen 40 anys de la inauguració de Badia

El príncep Joan Carles, el dia de la inauguració. Foto: Arxiu Diari de SabadellTal dia com avui de fa 40 anys, el 14 de juliol de 1975, els aleshores prínceps d'Espanya, Joan Carles i Sofia, inauguraven el polígon Ciutat Badia, un barri compartit entre les poblacions veïnes de Barberà i Cerdanyola del Vallès. Tot i que se n'havien projectat més, finalment van ser 5.372 els habitatges que es van construir i que havien d'allotjar unes 25.000 persones.El príncep va lliurar personalment alguns dels títols dels habitatges. Foto: Arxiu Diari de Sabadell

No van ser pocs els problemes a què es van enfrontar els primers residents d'aquell barri perifèric, molts dels quals es van anar superant a base de lluita i esforç dels mateixos habitants. Des de la construcció d'escoles i llars d'infants, el centre d'atenció primària i la llar d'avis, fins a la més recent del Casal Cívic, Badia del Vallès s'ha anat fent a si mateixa.

40 anys després, Badia afronta nous reptes, com ara, entre d'altres, el desenvolupament del Pla General Metropolità del Front del Riu Sec, que permetrà dotar Badia d'una zona d'activitat econòmica i, especialment, l'aprovació d'un nou sistema de finançament diferenciat, que garanteixi la suficiència financera del municipi.

Badia del Vallès va esdevenir una ciutat independent el 14 d'abril de 1994 i, a juliol de 2015, compta amb una població de 13.932 habitants.

Publicat el 14.07.2015
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^