Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Ple de l'Ajuntament de Badia del Vallès aprova el Compte General de 2014

Ajuntament de Badia del VallèsAhir dimecres, 9 de setembre, va tenir lloc un Ple Municipal extraordinari amb l'aprovació del Compte General de l'exercici 2014 com a únic punt de l'ordre del dia.

El punt va ser defensat per la tinent d'alcaldessa de l'Àrea de Serveis Centrals, Montserrat Jiménez (PSC), que va declarar que el Compte General era un mecanisme que posava de manifest la gestió realitzada per la corporació i esdevenia, per tant, un mecanisme de control de l´ús i el destí donats a un determinat volum de fons públics. En opinió de la regidora, els indicadors del Compte General “són bons i mostren una evolució positiva”. “Complim amb els indicadors d'estabilitat pressupostària i tenim un nivell d'endeutament raonablement bo” que va xifrar en el 13,92 %, molt per sota del 110 % que s'estableix com a límit.

Per part del grup municipal de Badia en Comú va intervenir la seva portaveu, Elísabeth Ruiz, que va anunciar l'abstenció del seu grup en la votació. Ruiz es va felicitar pel correcte compliment de l'estabilitat pressupostària però va demanar que es redueixi el període mínim de pagament, que actualment es troba per sobre dels 60 dies que marca la llei.

Quim Duran, portaveu de l'AEB, va comunicar que el seu grup “no avalarà” el Compte General i va lamentar que es digui que l'Ajuntament té superàvit però després no s'inverteixin diners, recordant que no tenia sentit tenir diners al banc però deixar coses per arreglar.

Aquesta afirmació va ser contestada per l'alcaldessa, Eva Menor, que va recordar que una cosa és la tresoreria i una altra el resultat comptable: “tancar un resultat en positiu no significa tenir diners al banc”. Per l'alcaldessa “el Compte General reflecteix que ens hem gastat – amb prudència- allò a què ens vam comprometre”. Menor va recordar que la ciutat té uns recursos limitats i va afegir que, durant una època i per efecte de la crisi, s'han hagut de duplicar o, fins i tot, triplicar, les partides pressupostàries destinades a determinats programes i va posar com a exemple les beques.

Un cop finalitzat el debat es va passar a la votació, en què es va aprovar el Compte General de l'exercici de 2014 per 8 vots a favor (PSC), 3 abstencions (BeC) i 5 vots en contra (AEB). La regidora del PP va excusar la seva presència al Ple.

Publicat el 10.09.2015
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^