Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Resum de la reunió de les comunitats veïnals amb l'Ajuntament

Blocs Badia del VallèsUna trentena de persones van assistir el passat dimecres, dia 9, a la reunió que van mantenir representants de l'Ajuntament de Badia del Vallès amb membres de les comunitats veïnals.

El tema més destacat va ser el de la desratització del municipi. La tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament va explicar que els moviments de terra que hi ha hagut darrerament (a causa de les obres del centre comercial, la pantalla de so, l'aparcament del c. de Santander, entre d'altres) possibiliten que les rates es desplacin amb facilitat fet que en dificulta l'extermini. Així mateix, es va aprofundir en aquest problema i es va explicar què s'està fent per tal de combatre'l. En aquest sentit, hi ha dues línies d'actuació. Per una banda, els controls mensuals de desratització. Per una altra, les conegudes com a “trampes intel·ligents”, mètode que actualment es troba en període de proves a Badia. Es tracta d'un dispositiu que es col·loca dins de les canonades de desguàs per tal d'interceptar i eliminar – sense utilitzar productes químics- els rosegadors que hi circulen. Finalment, es va acordar que al desembre, el servei de Medi Ambient informaria de l'evolució dels censos de la població de rates, després dels nous tractaments que s'estan duent a terme.

També es va parlar de les paneroles (“cucarachas”) que es poden trobar en algunes comunitats de veïns. Finalment, es va decidir que es faria una reunió específica amb el regidor de l’àrea per parlar sobre aquest tema.

La reunió va ser molt participativa, tant, que l'altre tema que s'havia de parlar, el del control de la població de coloms, es va haver de posposar per falta de temps.

Aquesta trobada forma part d'un procés de participació ciutadana que tracta d'acostar l'Ajuntament als veïns, obrint nous espais de comunicació per a tractar temes d'interès per a la ciutadania i posar en comú problemes i solucions per a la nostra ciutat. Les reunions tenen lloc cada segon dimecres de mes.

Publicat el 15.09.2015
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^