Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia escull els membres del Consell dels Infants

Els infants han llegit el seu manifest des del balcó de l'AjuntamentBadia del Vallès ha escollit aquest migdia els membres que formaran part del Consell dels Infants, un element de participació que donarà veu als nens i les nenes de la nostra ciutat. Es tracta d'una de les accions previstes en el projecte Ciutat dels Infants, presentat recentment, que té com a objectiu impulsar la infància com a ciutadania activa amb drets, a partir de processos participatius infantils que tinguin com a finalitat aconseguir que els nens i les nenes siguin protagonistes actius en la construcció del model de ciutat.

Els 15 membres que formen aquest òrgan, d'edats compreses entre els 10 i els 12 anys (5è i 6è de primària), han estat escollits, d'entre els que havien presentat la seva candidatura voluntàriament, en un sorteig públic que s'ha celebrat avui a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Abans, l'alcaldessa, Un moment del sorteig dels membres del Consell dels InfantsEva Menor, els ha dedicat unes paraules, animant-los a participar i a fer sentir la seva veu i comprometent-se a escoltar les seves opinions i tenir en compte les seves propostes. Al nombrós públic present al sorteig, s'hi han sumat molts regidors tant de l'equip de govern com de l'oposició.

El Consell dels Infants es reunirà un cop al mes al Casal dels Infants i tindrà funcions consultives tot i que també tindrà la possibilitat de fer propostes. La constitució del Consell dels Infants serà el proper dia 25 de novembre. Un cop transcorregut un any, els consellers que enguany cursin 6è deixaran el seu lloc i seran substituïts. Els que ara fan 5è, en canvi, continuaran un curs més.

Diada dels Drets dels Infants

L'elecció dels membres del Consell dels Infants ha coincidit amb la celebració a Badia, un any més, del Dia Universal dels Drets dels Infants, que es commemora arreu cada 20 de novembre. Per aquest motiu, el Servei d'Infància de l'Ajuntament ha instal·lat una carpa, just davant del consistori, on els infants han pogut participar en un taller de xapes. Tot seguit, els infants han llegit el manifest commemoratiu de la Diada des del balcó de l'Ajuntament amb el que han fet públics els seus desitjos de millora per a la ciutat però, sobretot, un anhel: "els nens i nenes de Badia del Vallès volem decidir sobre les coses que ens afecten".

Els més petits han pogut prendre part en un taller de xapes

Publicat el 19.11.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^