Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Inauguració de la nova unitat de servei de transport sanitari a Badia del Vallès

Nova unitat de servei de transport sanitari a Badia del VallèsAhir dilluns, 9 de gener, es va produir la inauguració de la nova unitat de servei de transport sanitari a Badia del Vallès. Aquest nou mòdul respon a la necessitat de traslladar l'antiga base, que estava també situada a Badia, perquè no complia amb els requeriments del darrer concurs públic del Servei d'Emergències Mèdiques i representa la voluntat d'ambdues organitzacions de mantenir la ubicació dels vehicles medicalitzats a la nostra ciutat. A la presentació van acudir, per part de l'Ajuntament, l'alcaldessa, Eva Menor; el tinent d'alcaldessa de l’Àrea d'Acompanyament a les Persones, Ivan Sanz; la regidora d'Igualtat, Benestar social i Gent gran i Dependència, Mª José Granados; la regidora d'Inserció laboral i Ocupació i de Gestió de Patrimoni Els assistents a la presentació visiten les instal·lacionsi locals, Encarna Rodrigo, i el regidor de l'AEB, Miguel Rodríguez. També van ser-hi presents, Antonio Carballo, director territorial del SEM; Pere Sánchez Valero, sotscap territorial del SEM, i José Luis Rama, en representació de l'empresa Falck VL.

El SEM és l'empresa pública encarregada de donar resposta a la demanda d'assistència d'urgències i emergències sanitàries extrahospitalàries a Catalunya i compta amb diverses bases al llarg del territori, sent una d'elles la situada a la nostra ciutat i que dóna servei a diverses poblacions de l'entorn. Les bases són un punt de repòs i espera de les ambulàncies que no estan realitzant serveis.

La ubicació de la unitat de servei de transport sanitari a la nostra ciutat és fruit del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Badia del Vallès i l'empresa Falck VL Servicios Sanitarios, adjudicatària del concurs de Transport Sanitari a la comarca del Vallès Occidental. El nou mòdul, situat a l'av. del Tibidabo s/n, inclou una Visita a les instal·lacions de la nova unitat de servei de transport sanitari a Badia del Vallèsdotació de la unitat de servei de transport sanitari, formada per un tècnic conductor i un tècnic ajudant, que realitzaran torns de 24 hores. Amb aquest conveni, Falck VL es compromet, entre d'altres, a prestar 30 hores anuals de servei preventiu de transport sanitari sense cost per a l'Ajuntament en actes públics d'especial concurrència, determinats pel consistori i també a donar a l'Ajuntament de Badia del Vallès dos aparells DEA (desfibril·lador extern automàtic) així com formar un total de 16 persones per a la seva correcta utilització.

El conveni té una durada d'un any, prorrogable automàticament per períodes anuals.

App CatSalut Respon

En el transcurs de l'acte, els responsables del SEM van assenyalar la utilitat de l'aplicació gratuïta per a mòbils 061 CatSalut Respon, a través de la qual les persones usuàries poden, només prement un botó, enviar el senyal d'emergència al 061 amb les seves dades i la seva ubicació actual. A més, entre d'altres, l'aplicació té la capacitat de dur a terme tràmits administratius, donar consells de salut, adreçar el ciutadà al centre de salut més proper, enviar un metge al domicili o, en cas necessari, activar una ambulància o helicòpter medicalitzat del SEM.

Podeu descarregar l'aplicació de manera gratuïta tant per telèfons Android com per Iphone.

Publicat el 10.01.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^