Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Ple de l'Ajuntament de Badia del Vallès aprova inicialment el Pressupost per a l'exercici 2017

logoAhir dimecres, 11 de gener, va tenir lloc la sessió extraordinària del Ple municipal en el qual es va debatre i aprovar inicialment el Pressupost general de l'Ajuntament de Badia del Vallès per a l'exercici 2017. Així, el pressupost d'enguany serà de 12.161.158,92 euros, un 1,97 % més que el de 2016, el que es tradueix en 234.846 euros més.

En paraules de la tinenta d'alcaldessa de l’Àrea de Serveis Centrals, Montserrat Jiménez, que va defensar el text, aquesta alça es deu a les “mesures de lleuger increment en la pressió fiscal aprovades en el Ple de les Ordenances Fiscals”. Jiménez, a més, va destacar la “disminució important del deute públic que permet un escenari d'endeutament amb el qual finançar el quadre d'inversions plurianual”, que es presentarà en breu al Ple municipal. Aquest quadre d'inversions ha d'incloure els projectes que finalment surtin escollits en el procés de participació que hi ha en marxa.

La regidora d'Hisenda va destacar la participació ciutadana com a eix vertebrador i va recordar que se seguirà apostant per processos de participació en l'elaboració d'una part del pressupost. Entre d'altres punts, Montserrat Jiménez va explicar que, amb aquests pressupostos, es segueix “apostant i garantint el manteniment i consolidació dels programes de protecció social, inserció laboral, formació i creació d'ocupació, i educació”. El pressupost també preveu consolidar l'Oficina Local d'Habitatge com un projecte transversal que inclou temes d'estalvi energètic, rehabilitació, retirada de l'amiant, pobresa energètica i acompanyament de les persones amb problemes relacionats amb l'habitatge. També, i després de l'aprovació definitiva del Pla general d'ordenació urbana, els recursos per millorar la promoció econòmica i la creació de riquesa al municipi s'han vist incrementats.

Al seu torn, el regidor del PP, Rafael Muñoz, va voler destacar que el pressupost presentat “cobreix moltes de les necessitats que té Badia” i que, en la seva opinió “és un dels millors pressupostos” que es poden presentar per a la nostra ciutat. Finalitzada la seva exposició, el regidor popular va anunciar la seva abstenció en la votació.

Pel que fa al grup municipal de BeC, el seu regidor José Pérez va exercir de portaveu i va anunciar, tot just començar, que no donarien suport al projecte de pressupostos. En paraules del regidor de BeC, “és un pressupost que no reflecteix les nostres prioritats". Pérez va afegir que “ens hagués agradat poder donar suport a aquest pressupost” però, per al seu grup, el pressupost que ahir es presentava “és una continuïtat” dels que s'han presentat els darrers anys. “Pensem – va concloure- que amb aquest pressupost serem incapaços d'enfocar solucions per als principals problemes del nostre municipi”.

Per part de l'AEB, el regidor Álvaro Pacheco va explicar que el seu grup “sempre ha defensat uns pressupostos participatius i entenem que la proposta de l'Equip de Govern és absolutament insuficient”. El regidor de l'AEB va afegir que es tractava d'un pressupost continuista, “que no inverteix de forma clara i decidida per pal·liar o resoldre cap dels problemes que tenim a la nostra ciutat” i va convidar a l'Equip de Govern a posar-se a treballar plegats per aconseguir el suport del seu grup municipal de cara als pressupostos de 2018. L'AEB va anunciar el seu vot contrari al pressupost presentat.

Finalment, el Pressupost general per a l'exercici 2017 es va aprovar, en segona votació, amb 8 vots a favor (PSC), 8 en contra (AEB i BeC) i una abstenció (PP). A partir d'ara, l'acord se sotmetrà a exposició pública durant 15 dies i, si no es presenten reclamacions en aquest termini, el Pressupost es considerarà definitivament aprovat.

Publicat el 12.01.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^