Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna a Badia del Vallès

Asha Miró va omplir la sala polivalent de la bibliotecaEl passat dimarts 21 de febrer, Badia del Vallès va celebrar per vuitè any consecutiu el Dia Internacional de la Llengua Materna.

La celebració d'aquesta diada té el seu origen a Bangladesh i se celebra des de 1953 per commemorar la mort d'uns estudiants en unes manifestacions pel reconeixement oficial de la seva llengua, el bengalí.

El 1999, la UNESCO va aprovar la demanda de Bangladesh de convertir aquesta festa en un dia de reconeixement internacional i des de llavors, se celebra arreu del món amb l'objectiu de promoure la diversitat lingüística i reconèixer la llengua com un factor d'identitat cultural.

A la tarda, a la Biblioteca Vicente Aleixandre de Badia, es van organitzar activitats sobre les llengües per als infants, entre elles: un taller de cal·ligrafia àrab i bengalí, i un taller de pintura sobre diversitat lingüística. Enguany, es va dedicar un apartat a les llengües de l’Índia.

A les 18 h, va començar el taller de Bollywood, que va tenir molt èxit entre grans i petits. Per als adults, a les 19 h, a la sala polivalent, l'alcaldessa de Badia, Eva Menor, va obrir l'acte principal de la diada i va presentar Asha Miró, autora de la novel·la Rastres de sàndal, comentada als clubs de lectura de la població, que va explicar el procés de creació del L'Aparador Cultural de la bibliotecaseu llibre. Els assistents, gairebé un centenar de persones que van fer petita la sala, van poder gaudir de les explicacions de l'autora sobre la cultura de l’Índia, l'adopció, el paper de la dona, l'explotació infantil, etc. L'autora a més, va atendre les preguntes de la gent i va signar exemplars dels seu llibre, que es podien adquirir a la mateixa biblioteca.

A l'entrada de la biblioteca, els assistents van poder visitar l'Aparador Cultural dedicat a les llengües que es parlen a l’Índia. Al vestíbul, hi havia exposat el treball de l'alumnat de 3r d'ESO de l'INS Federica Montseny, sobre les llengües que es parlen a Badia i sobre la seva biografia lingüística. També es podia consultar la informació sobre les llengües maternes de l'alumnat dels cursos de català per a persones adultes del Servei Local de Català. L'exposició es podrà veure fins el 3 de març.

També al vestíbul de la biblioteca, els infants i voluntaris del projecte LECXIT, van actualitzar com cada any, l'Arbre de les llengües de Badia, que estarà exposat permanentment.

Al web de Ràdio Badia, es pot escoltar l’àudio realitzat per l'alumnat dels cursos català del Servei Local de Català, on es presenten en la seva llengua materna i expliquen quina és la cançó de la seva infantesa.

El taller de Bollywood  La sala que va acollir la xerrada d'Asha Miró, va quedar petita davant l'afluència de gent 

Asha Miró, signant un exemplar del seu llibre  Tallers infantils amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna 2017  

Publicat el 23.02.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^