Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Paradeta informativa de l'AECC sobre la campanya de detecció precoç del càncer colonorectal

Campanya de detecció precoç del càncer de còlon i recteDemà dissabte, 8 d'abril, entre les 10 i les 14 h, l'Associació Contra el Càncer de Badia del Vallès instal·larà una paradeta informativa sobre el programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte que, a la nostra ciutat, s'ha posat en marxa recentment i que encara suscita alguns dubtes entre la població.

Recordem que el programa ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, un test immunològic per detectar sang oculta en femta no apreciable a simple vista. Les persones que poden acollir-se al programa, homes i dones de 50 a 69 anys, han de rebre una carta informativa de l'oficina tècnica de cribratge del Parc Taulí on se'ls explicarà el funcionament de la prova.

Per participar-hi, cal anar amb la carta a una de les farmàcies adherides a la campanya on facilitaran tot el necessari per fer la prova. Un cop realitzat el test, s'ha de portar a la farmàcia tan aviat com sigui possible. El resultat es comunicarà per carta passats uns dies. En el cas que la prova surti positiva (és a dir, que es detecti sang en la mostra de femta), s'oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte, que es faria a l'Hospital de Terrassa  o a Mútua Terrassa. D'acord amb el pacient, també es programaria el seguiment i el tractament del cas, si fos necessari.

Publicat el 07.04.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^