NotÝcies
Dimarts, 11 d'abril de 2017
Celebraciˇ del Dia Internacional del Poble Gitano

Celebraciˇ del Dia Internacional del Poble Gitano a Badia del VallŔsDivendres passat, Badia del VallŔs va celebrar el Dia Internacional del Poble Gitano, que es commemora arreu del mˇn el 8 d’abril. I ho va fer amb una festa, organitzada per l’associaciˇ de dones gitanes Tumenge Cali a la plaša Major, que va congregar forša gent. Entre ells, lalcaldessa de Badia, Eva Menor, i diversos regidors del consistori, que van fer costat a la presidenta de l'entitat, Mariana Torres.

Entre les activitats que van preparar hi va haver jocs, tallers i una xocolatada. Fins i tot, i malgrat el sol que llu´a en aquell moment, hi va haver neu a la plaša Major. La festa va comenšar amb l’actuaciˇ de les components del grup de ball Las Chay’s, que van arrencar molts aplaudiments. Aquesta vegada, tambÚ, els nois van tenir el seu lloc a l’escenari: lluint samarretes on es podia llegir “Stop bullying”, van fer una representaciˇ musical contra l’assetjament, al ritme de la canšˇ Se buscan valientes”, que s’ha convertit en un himne contra aquest tipus de maltractament.

El moment culminant, i el mÚs emotiu de tots, va ser, com sempre, l’ofrena floral a la font de la plaša en mem˛ria del mig miliˇ de vÝctimes gitanes de l’Holocaust nazi.

La celebraciˇ del Dia Internacional del Poble Gitano data del 1971, quan es va celebrar el primer CongrÚs Mundial Gitano a Londres. Va ser aleshores que es va institucionalitzat la data del 8 d’abril aixÝ com la bandera (dues franges horitzontals, una blava i una verda, amb una roda vermella al centre) i l’himne (Gelem, gelem).

Ofrena floral en mem˛ria de les vÝctimes d'Ŕtnia gitana de l'Holocaust nazi  Paradeta de l'associaciˇ Tumenge Cali  L'alcaldessa, al costat de la presidenta de Tumenge Cali, Mariana Torres, i l'Equip de govern gairebÚ en ple van retre homenatge tambÚ a les vÝctimes gitanes de l'Holocaust nazi. Foto: Tumenge Cali

Actuaciˇ del grup Las Chay's. Foto: Tumenge Cali  Neu a la plaša Major. Foto: Tumenge Cali

Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
AJUNTAMENT DE BADIA DEL VALL╚S
NIF P0831200A
Av. de Burgos s/n - 08214 Badia del VallŔs
TelŔfon: 93 718 22 16
Fax: 93 718 20 42
Correu-e: badia@badiadelvalles.net