Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ple municipal del mes d'abril

logo Ajuntament de Badia del VallèsAhir dimecres, 26 d'abril, es va celebrar la sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament de Badia del Vallès d'aquest mes. El regidor del grup municipal de l'AEB Álvaro Pacheco va excusar la seva presència per motius personals.

El primer punt de la part dispositiva proposava el senyor Alfonso Collado Rodríguez per ocupar el càrrec de Jutge de Pau de la ciutat. El punt va ser aprovat per 11 vots a favor (PSC + BeC + PP) i 5 abstencions (AEB i la regidora no adscrita Elísabeth Ruiz).

Seguidament, es va aprovar amb 9 vots a favor (PSC i PP), 6 vots en contra (AEB i BeC) i 1 abstenció (regidora no adscrita) la modificació del contracte de serveis de l'empresa La Bruixa. Neteges generals i manteniments, SL, per a la neteja d'edificis municipals. Es tracta d'una modificació d'un contracte existent, que afecta la neteja dels vestidors del camp de futbol, l'ampliació d'hores per la neteja de l'edifici El Molí i la neteja diària del pàrquing municipal soterrat de l'av. de Burgos.

El següent punt de l'ordre del dia va ser la proposta d'acord per a la transformació de l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, també conegut com a plusvàlua, arran d'una sentència del Tribunal Constitucional que anul·la l'impost municipal sobre les plusvàlues que ha de gravar la revalorització dels immobles en ser venuts però que, en la pràctica, s'acaba pagant encara que la propietat hagi perdut valor. Tots els grups van coincidir en la injustícia d'aquest impost, donat que, tal com estableix el text de l'acord, amb l'actual regulació se sotmeten a gravamen situacions en què no es produeix un increment del valor dels terrenys, és a dir, quan es produeixen minusvàlues. També es reclama que el Govern de l'Estat prengui mesures per evitar que aquesta modificació que es demana provoqui una minva global d'ingressos per als ajuntaments. El punt va ser aprovat per unanimitat.

També per unanimitat es va aprovar la proposta d'acord, sorgida a partir d'una moció conjunta de l'AEB i BeC, per a la revisió i seguiment de l'actual protocol contra les agressions sexistes als grans esdeveniments d'oci o festius del municipi. La proposta va ser defensada per una representant de l'associació Trenquem el Silenci, que va demanar que l'Ajuntament se sumés “a les iniciatives que hi ha arreu del país” i treballés “per unes festes lliures d'agressions (...) on totes les persones puguem gaudir i sentir-nos respectades”. A més, va recordar que “cal plantar cara de forma valenta i decidida” a les agressions masclistes també en les zones d'oci nocturn i els espais pròxims a les festes i fer-ho “de manera individual però, sobretot, col·lectiva”.

El següent punt, la moció de BeC de suport als treballadors i les treballadores del sector de la restauració de l'Aeroport del Prat, també va ser aprovada per unanimitat.

Finalment, i també per unanimitat, es va aprovar la moció de BeC en suport de la plataforma Trans*forma la salut, formada per un conjunt d'associacions i persones independents que representen la diversitat del col·lectiu trans i treballa pel reconeixement de les persones trans en igualtat en la nostra societat. Tots els grups van votar a favor de, entre d'altres, implementar mesures o protocols per integrar les persones trans del municipi en els àmbits de l'educació, el treball, la cultura, l'esport i l'associacionisme, i per tractar els casos de menors trans als centres educatius i als altres equipaments municipals, des del respecte a la identitat de gènere dels menors i des d'una perspectiva despatologitzada. A més, el text insta a inspeccionar de manera específica i a corregir els casos de violència transfòbica que es donin en àmbits de competència municipal.

Publicat el 27.04.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^