Notice: Undefined variable: compartir in /var/lib/mynerva/9/mynerva_funcs_web.php on line 2315

Notice: Undefined variable: xss in /var/lib/mynerva/9/mynerva_funcs_web.php on line 2316
Ajuntament de Badia del Vallès - La rehabilitació del parc de Joan Oliver, Premi FAD 2017
www.badiadelvalles.cat

El projecte de rehabilitació del parc de Joan Oliver ha estat guardonat amb el Premi FAD d´Arquitectura i Interiorisme en la categoria Ciutat i Paisatge.
 
El projecte, a càrrec dels arquitectes Claudi Aguiló i Albert Domingo, preveia diverses actuacions, com ara l´ampliació de la zona de jocs i de gespa, la recuperació de l´esplanada central per transformar-la en un espai multifuncional i la canalització d´aigües, entre d´altres. En aquest sentit, s´hi va instal·lar un sistema de drenatge a partir d´unes caixes situades sota terra que, no només permeten aprofitar l´aigua de la pluja per regar els arbres del parc, sinó que eviten les inundacions que es produïen al parc. Precisament, el jurat ha destacat que “la principal intervenció sobre aquest parc existent està sota terra" i que "soluciona les constants inundacions que patia l´espai abans de la rehabilitació”.

Aquest projecte ha estat finançat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i, amb aquesta actuació, el parc ha passat a formar part de la Xarxa de Parcs Metropolitans de l'AMB

La cerimònia de lliurament d´aquests prestigiosos premis, que enguany arribaven a la 59 edició, va tenir lloc ahir al Disseny Hub Barcelona. En total s´han presentat més de 460 obres a concurs, entre totes les categories. Els guardonats del Premis FAD 2017 han estat: el Museo de las Colecciones Reales de Madrid (categoria d´Arquitectura); l´obra de rehabilitació integral “Pontejos 9” (Interiorisme); les columnes commemoratives de la reconstrucció del pavelló alemany a Barcelona (Intervencions Efímeres); l´obra Jardin Niel a Toulouse (Internacional) i la ja esmentada rehabilitació del Parc de Joan Oliver a Badia del Vallès (Ciutat i Paisatge).

Publicat el 30.06.2017