Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia, amb el projecte Caravana Abriendo Fronteras
Unes 450 persones es van desplaçar a Melilla com a part de la Caravana Abriendo Fronteras. Foto: https://abriendofronteras.net/

El Ple Municipal de l´Ajuntament de Badia del Vallès va aprovar, al mes de juny, un acord de suport al projecte “Caravana Abriendo Fronteras”, un projecte nascut fa un any per denunciar com les fronteres travessen les vides, els somnis i les esperances d´aquells que fugen de la guerra, la persecució o la misèria. El projecte busca que s´estableixin vies segures i legals d´arribada a Europa per a aquestes persones, i s´acabi així amb els milers de morts que es produeixen a la Mediterrània.

Com a part d´aquest projecte, entre els dies 14 i 22 de juliol, prop de 450 persones d´arreu de l´estat van participar en una caravana amb destinació a la ciutat fronterera de Melilla, amb l´objectiu principal de denunciar les actuals polítiques econòmiques, comercials, mediambientals i, especialment, migratòries que imposen la Unió Europea i l´Estat espanyol. L´expedició pretenia lluitar contra la resposta reaccionària, cada dia més habitual a Europa, que es dona al fet migratori i, entre d´altres, també exigia la clausura dels Centres d´Internament d´Estrangers (CIEs). El projecte ha comptat amb una caravana feminista, per tal de fer visible la presència de les dones en els processos migratoris així com reivindicar que les dones també són protagonistes i subjectes polítics, alhora que són les que més pateixen la vulneració dels seus drets.

Tres veïnes de Badia, membres del col·lectiu feminista Trenquem el Silenci, han pres part en la caravana Abriendo Fronteras – Melilla 2017. L'expedició també va visitar, i hi va organitzar activitats reivindicatives, les ciutats de Madrid, Sevilla, Almería, Tarifa i Algesires.

Publicat el 27.07.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^