Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Acte d'inici del curs acadèmic 2017-2018
D'esq. a dreta: Aina Tarabini, Eva Menor, Sílvia Fuster i Charo Guerrero. Foto cedida per l'Ajuntament de Barberà del Vallès

El passat dimarts, 5 de setembre, l´Auditori Maria Feliu de Barberà del Vallès va acollir l´acte d´obertura del curs acadèmic 2017-2018. L´acte va ser presidit les alcaldesses de Badia del Vallès, Eva Menor, i de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster, així com per la inspectora del Departament d'Ensenyament Charo Guerrero, que hi va assistir en representació de Carme Vigués, directora dels Serveis Territorials d´Ensenyament al Vallès Occidental.

En el transcurs de l´acte va tenir lloc la conferencia “L´exclusió des de dins: el rol dels centres educatius en la producció de l´èxit i el fracàs escolar”, a càrrec de la sociòloga Aina Tarabini, especialista en sociologia de l´educació i anàlisi de desigualtats educatives. Tarabini és, en paraules de l´alcaldessa Eva Menor, “una de les referents en les polítiques educatives del nostre municipi”.

A més, l´alcaldessa de Badia va posar de relleu el paper clau dels ajuntaments en la promoció de l´educació, malgrat tenir “poques competències” pel que fa a l´educació formal. En la seva intervenció, Menor va explicar que l´educació és cosa de tothom: “educa la família, educa l´escola, educa la societat i eduquen les institucions” i, va afegir, “tota la comunitat en som responsables i hem de participar de manera activa i compromesa” treballant de manera “coordinada i col·laborativa” per l´èxit educatiu del jovent.

L'acte de dimarts va ser organitzat, de manera conjunta, pel Departament d'Ensenyament i els ajuntaments d'ambdós municipis.

Publicat el 07.09.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^