Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Estudiants d'arquitectura de la UPC formularan propostes de reutilització de la zona de l'edifici Antonio Machado
L'alumnat de l'ETSAV participant en el projecte va fer una visita de camp a la zona d'estudi

L'Ajuntament de Badia del Vallès ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya per a la realització d'un taller d'arquitectura per a alumnat de 4t i 5è de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV).

Els 26 alumnes participants, en grups de 2 o 3 persones, treballaran en la redefinició de la zona de l'antic Antonio Machado, un espai actualment desaprofitat però amb un gran potencial. Es tracta d'una iniciativa del Departament de Territori de l'Ajuntament, a la qual s'espera donar continuïtat i que, de moment, culminarà en una exposició pública dels projectes resultants perquè la ciutadania els pugui conèixer.

Per a l'alumnat participant, aquest projecte, no només és una bona oportunitat de posar en pràctica els coneixements adquirits a la universitat, sinó que es tracta d'una important assignatura que representa la meitat dels crèdits lectius del quadrimestre actual i, per a algun d'ells, pot esdevenir el seu projecte de fi de carrera. Les seves propostes hauran d'estar llestes al mes de gener i, a partir del febrer, es donarien a conèixer a la ciutadania, a través d'una presentació i la posterior exposició, després de passar per un procés de selecció de les idees considerades millors, més factibles o més adients a l'espai.

El primer pas d'aquest projecte va tenir lloc el passat dia 18, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, amb la presentació a la qual va assistir tot l'alumnat participant. En primer lloc, el coordinador del taller, el professor Xavier Vancells, de llarga trajectòria a la UPC, va explicar què s'espera del projecte i de l'alumnat a nivell docent.  Seguidament, la coordinadora de l’Àrea de Territori, Marta Vicens, va oferir la presentació institucional per part del consistori i va exposar les expectatives que hi ha a nivell municipal. Finalment, l'arquitecte de l’àrea de Territori, Daniel Serrano, va fer l'anàlisi social i urbanístic del municipi i va aportar la informació necessària perquè els i les alumnes comencin el projecte. També va enumerar els principals projectes urbanístics en els quals es treballa actualment, destacant, per exemple, el projecte URBACT o la rehabilitació energètica dels edificis de la ciutat.

La presentació havia de continuar amb una visita de camp, que finalment va tenir lloc dos dies més tard a causa de la pluja, a la zona d'estudi: els edificis de l'Empordà, la Brigada d'Obres, el Molí i a l'entorn de l'edifici Antonio Machado.

Aquest projecte és un bon exercici de col·laboració entre institucions públiques, amb repercussió social i que beneficia alhora lalumnat participant i la ciutadania de Badia del Vallès.

FOTOS

Daniel Serrano i Marta Vicens, tècnic i coordinadora de l'Àrea de Territori de l'Ajuntament, van participar en la presentació del projecte  El professor de l'UPC Xavier Vancells, coordinador del Taller

Publicat el 26.09.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^