www.badiadelvalles.cat

Els carrers de Badia es van tornar a omplir, com cada any, per donar la benvinguda a Ses Majestats els Reis d’Orient. Enguany, la temperatura als carrers va acompanyar força, a diferència del fred al qual estem acostumats en aquestes dates.

Els tres reis van arribar a la tarda a la nostra ciutat i van començar el seu recorregut puntualment pels diferents carrers de Badia en la tradicional cavalcada. La carrossa del rei Melcior, com sempre, la primera a desfilar, va tenir uns ajudants de luxe, que van donar un cop de mà en la decoració: l’associació Can San Feliu, que es va oferir al rei blanc per ajudar-lo en aquesta tasca amb una decoració ambientada en el conte “La caseta de Xocalata”. Darrere anava el rei Gaspar, que va comptar amb la col·laboració de l’associació Dones per la Igualtat, per guarnir la seva carrossa amb un munt de pintors i quadres fets pels mateixos nens. Finalment, el rei Baltasar tancava la comitiva dalt d'una carrossa que havia ajudat a ambientar La Cofradía Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. De los Dolores, amb els divertits Minions. Aquest any també han desfilat dues comparses: la Hermandad vestits d’angelets i la PAH, de follets.

La cavalcada, que va sortir de l’edifici Antonio Machado, va iniciar el seu recorregut pel c. de Menorca i va seguir per l’av. de la Costa Blava, l’av. de la Costa Brava, l’av. de la Mediterrània, va pujar per l'av. de la Via de la Plata fins a l'av. del Cantàbric, va continuar pel c. de Saragossa i l'av. de Burgos, per aturar-se just davant de la plaça Major. Allà va finalitzar el seu recorregut. Paral·lelament, l’Agrupació Musical de Badia del Vallès va amenitzar l’espera dels qui volien rebre els Reis interpretant nadales a la plaça Major.

A la seva arribada a la plaça Major, els Reis van ser rebuts per l’alcaldessa, Eva Menor, i el regidor de Cultura, Antonio Rodríguez, entre d'altres personalitats. Tot seguit, SM els Reis d’Orient, els seus patges i les autoritats van pujar al balcó de l’Ajuntament per saludar la ciutadania que s’havia congregat a la plaça. Allà, Melcior, Gaspar i Baltasar van rebre, de mans de l’alcaldessa, la clau de la ciutat, que obre totes les portes de Badia, detall que va facilitar enormement la tasca dels reis a la nit. Finalment, els Reis es van dirigir al Tro Reial, guarnit per a l’ocasió, per l’associació Virgen del Rocío, on van poder saludar els infants i recollir les cartes d’aquells que les hi van voler lliurar personalment.

La cavalcada es va desenvolupar sense cap incident gràcies a una excel·lent organització i al civisme de la ciutadania. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Badia del Vallès vol felicitar totes les persones i entitats que hi van col·laborar i posar en valor, així mateix, la feina duta a terme per la Policia Local i els membres de Protecció Civil, en el manteniment de l’ordre i la seguretat durant l’esdeveniment.

Ses Majestats els Reis Mags d'Orient amb la clau de la ciutat
 Ses Majestats els Reis Mags d'Orient amb la clau de la ciutat
 
Ses Majestats els Reis Mags d'Orient i els patges reials
 Ses Majestats els Reis Mags d'Orient i els patges reials
 
La carrossa del rei Melcior "La caseta de xocolata"
 La carrossa del rei Melcior "La caseta de xocolata"
     
La carrosa de Baltasar "els Minions"
 La carrosa de Baltasar "els Minions"
 
La carrossa del rei Gaspar "els Pintors"
 La carrossa del rei Gaspar "els Pintors"
La comparsa dels Angelets de La Hermandad Virgen del Rocío
 La comparsa dels Angelets de La Hermandad Virgen del Rocío
La comparsa dels Follets de la PAH
 La comparsa dels Follets de la PAH
Publicat el 08.01.2018