www.badiadelvalles.cat

El passat divendres 22 de desembre, els consellers i conselleres es van reunir amb alguns dels regidors i regidores del consistori amb la finalitat de debatre sobre l´Ordenança de civisme i convivència municipal.

Els infants, durant 3 sessions, juntament amb l´equip educatiu d´infància, van estar treballant l´article de l´Ordenança que parla sobre el joc. D´entre les diferents dissertacions, van fer algunes propostes de canvis i noves idees que es podrien incorporar. A més, van sorgir altres temes relacionats amb l´urbanisme per tal que el seu joc es pugui portar a terme de manera adient.

Els regidors i regidores van mostrar-se amb un actitud oberta a les seves propostes i de forma conjunta, van pensar en diferents solucions per a les problemàtiques que els infants presentaven sobre el joc.

Algunes de les aportacions i/o qüestions que van exposar els infants van ser: d´una banda, el fet de no poder jugar tranquils al Cruyff Court, ja que segons la seva opinió, sovint està ple de nois i noies més grans que els fan fora de forma violenta; pel que fa al disseny dels espais d´oci, consideren que no es prioritzen les necessitats dels infants, sinó les dels adults; també van destacar la mancança d´espais destinats als patins, patinets o bicicletes i també espais per jugar amb la pilota; una altra mancança és la d´una tanca al voltant de la pista de futbol i bàsquet del carrer Menorca, per poder jugar a futbol sense perill que la pilota travessi la carretera; també falten espais de joc allunyats dels espais destinats a les persones adultes, d´aquesta manera, els infants podrien jugar tranquil·lament sense molestar ningú. I per últim, van parlar de regular les zones de fumadors i sancionar-ne l´incompliment. D´aquesta manera, s´evitaria que la gent pogués fumar prop dels infants o de la gent gran.

Des del Consell dels Infants es vol agrair especialment, la participació i predisposició dels regidors i regidores del PSC: Josep Martínez, Ivan Sanz, M José Granados, Antonio Rodríguez; al Sr. Quim Duran, del grup municipal de l´AEB, de Jose Pérez i Pilar Paz, de Badia en Comú  i a l'Elisabeth Ruiz, regidora no adscrita.

Publicat el 11.01.2018