www.badiadelvalles.cat
L'alcaldessa de Badia, Eva Menor, va inaugurar ahir, a la Biblioteca Vicente Aleixandre, l'exposició “La palabra cofrade no tiene género”, una mostra fotogràfica que presenta el paper de la dona en diferents confraries de Catalunya. A la inauguració va tenir lloc una taula rodona en què van participar l'alcaldessa; la secretària de l'Associació de Dones Confrares de Barcelona, Núria Borraz, i Natividad Chachón i M. Ángeles Rodríguez, membres de la Confraria Padre Jesús Nazareno, de Badia del Vallès, que era l'entitat que organitzava l'acte.

Totes les ponents van coincidir en el fet que, tot i que l'equiparació entre dones i homes ha millorat, queda encara molt per fer, no únicament en l'àmbit de les confraries sinó en tots els aspectes de la vida diària. En aquest sentit, l'alcaldessa va destacar que “si no ens enfrontem, amb eficàcia i efectivitat, envers el sentit patriarcal de la vida, cada any i cada dia que passin, en comptes de disminuir, els sexismes se sumaran a altres formes de dominació”.

L'alcaldessa també va agrair el paper que la confraria del Padre Jesús Nazareno ha representat a la societat badienca, “un exemple -va afirmar- de defensa activa de la igualtat de rols entre els i les confrares”.

Per la seva banda, Núria Borraz va evidenciar els diferents graus d'integració de la dona que es produeixen en diverses confraries. Així, segons va explicar, mentre en algunes sí que es produeix la igualtat efectiva en tots els papers, fins i tot en els òrgans de Govern, en altres s'està produint una involució amb casos recents de prohibició que les dones hi participin.

Aquest fet també va ser denunciat per Natividad Chachón i M. Ángeles Rodríguez, membres de la Confraria Padre Jesus Nazareno, de Badia del Vallès, que van destacar el paper actiu de la seva confraria, des dels inicis, per promoure la igualtat entre tots els membres.

Un cop finalitzada la taula rodona els assistents van visitar l'exposició fotogràfica, que mostra la participació de la dona a diverses confraries catalanes, moment en què la secretària de l'Associació de Dones Confrares de Catalunya va agrair la col·laboració de l'Ajuntament de Badia i va lliurar a l'alcaldessa una placa commemorativa.

Publicat el 07.03.2018