Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Les dones de Badia, protagonistes de l'acte de reivindicació celebrat a la plaça de l'Ajuntament
L'akelarre va finalitzar els actes d'ahir
Ahir a la tarda, un dia abans de la celebració del Dia Internacional de la Dona per no interferir amb la vaga feminista, es van celebrar, a la plaça de l'Ajuntament, les activitats en commemoració del Dia Internacional de la Dona, que van situar les dones de Badia de totes les edats com a protagonistes de la jornada.

Les activitats es van iniciar amb tallers de xapes, fotocall i treballs manuals, dissenyats per permetre la transmissió de valors d'igualtat entre els diferents assistents. A la plaça de l'Ajuntament es mostrava l'exposició fotogràfica "Trenquem i construïm", que volia trencar tòpics i prejudicis, oferint una panoràmica de rols tradicionalment considerats masculins realitzats per dones de Badia i rols tradicionalment femenins desenvolupats per homes.

L'alcaldessa de Badia, Eva Menor, va presentar la jornada, agraint la gran participació i la implicació en la realització de les activitats del personal municipal i de les organitzacions Dones per la Igualtat i Trenquem el silenci. Així mateix, va enumerar la resta de propostes que ofereix Badia durant tot el mes de març, dedicat a la dona.

A partir d'aquí, les dones de Badia, de totes les edats, van ser les protagonistes de la jornada. Una mostra musical i artística, amb la interpretació vocal de "Beautiful", de Christina Aguilera i una versió instrumental de "Yesterday", de The Beatles, per a quintet de vents, lectura de poesia i una demostració de karate, que van evidenciar el gran nombre d'activitats en què destaquen les dones de Badia.

La lectura del manifest, un al·legat per l'equiparació real i la igualtat d'oportunitats efectiva entre dones i homes, també va voler transmetre un missatge intergeneracional, motiu pel qual dones de totes les edats van llegir-lo per torns.

Finalment va tenir lloc l'akelarre feminista, organitzat per Trenquem el silenci, que va permetre cremar els missatges i comentaris contra la dignitat de les dones.

Publicat el 08.03.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^