Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ple municipal del mes de febrer
Ple ordinari del 28 de febrer de 2018
La sessió ordinària del Ple municipal del mes de febrer es va celebrar el dia 28 de febrer amb la presència de tots els regidors i regidores dels diferents grups municipals, a excepció del regidor del Partit Popular, Rafael Muñoz, que va excusar la seva absència. A l'inici del ple es va llegir el manifest sobre la igualtat de dones i homes, que denuncia la bretxa salarial i la violència econòmica envers les dones.

A continuació es va sotmetre a votació la revisió dels preus del contracte de gestió del servei públic de recollida i transport al centre d'eliminació de les diverses fraccions de residus municipals, de la neteja viària i altres serveis complementaris. Després de l'explicació sobre la revisió dels preus, realitzada per Mª Encarnación Rodrigo, el regidor de BeC José Pérez va afirmar que el seu grup havia tingut accés a l'informe, “tot i que no l'hem rebut per les vies habituals”, i que “considerem que s'ha elaborat correctament”. Pérez va raonar que el seu grup votaria en contra per “coherència política”, ja que, segons va explicar, “no s'està duent a terme la municipalització del servei i l'empresa que el gestiona té moltes mancances que repercuteixen en els percentatges de recollida selectiva que assoleix Badia”. A l'hora de la votació es va produir un empat entre 8 vots a favor i 8 en contra. Es va repetir la votació i, un cop obtingut el mateix resultat, es va aprovar aquest punt pel vot de qualitat de l'alcaldessa.

El següent punt de l'Ordre del dia era el reconeixement de la compatibilitat del personal al servei de l'Administració local per realitzar activitats en el sector públic, que es va aprovar per 8 vots a favor i 8 abstencions.

El ple va aprovar per unanimitat donar suport a la vaga feminista del 8 de març. També va aconseguir la unanimitat el punt en suport als treballadors i treballadores de l'empresa Conduent, que, fa uns dies, van rebre la comunicació del tancament total i immediat de la seva seu a Barberà del Vallès. El punt demanava a l'empresa que reconsiderés la continuïtat de la seu i al Departament d'Empresa i al Parlament i parlamentaris europeus que intercedeixin. El regidor Iván Sanz va demanar excusar els representants de l'empresa, que volien haver participat en el ple per explicar la situació en què es troben, però que no van poder assistir perquè coincidia amb una assemblea laboral per decidir les accions de protesta.  

També es va aprovar per unanimitat l'adhesió de Badia del Vallès al protocol contra la violència masclista. El regidor José Pérez va explicar que el seu grup hi donaria suport però que volia fer dues puntualitzacions: “La primera, que la proposta provenia del Consell Comarcal i que ja li hem donat suport; i la segona, que cal ampliar la dedicació de la tècnica d'Igualtat, ja que té llista d'espera”.

Un cop realitzat el torn de precs i preguntes, es va aixecar la sessió.

Publicat el 14.03.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^