Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ple municipal de juny: La defensa de les pensions centra el debat
Ple Ordinari de 25 de juny de 2018
El ple municipal del mes de juny, celebrat el dia 27, va aprovar per assentiment l'acta de la sessió anterior. A continuació es va tractar la modificació del reglament del Consell Municipal d'Educació. El regidor Ivan Sanz va explicar que, mitjançant aquests canvis, els representants sindicals tornaran a tenir vot en el consell, que s'obrirà a la comunitat educativa. A l'hora de la votació, es va aprovar per 10 vots a favor i 7 abstencions.

El següent punt era l'aprovació del reglament de cessió d'espais de centres esportius municipals. El regidor Josep Martínez va explicar que, actualment, 4.000 persones i una vintena d'entitats fan ús de les dues instal·lacions esportives. Mitjançant el reglament, va indicar, es vol fixar un protocol per a la cessió de l'ús de les instal·lacions a clubs, empreses i ciutadans i estandarditzar procediments. El regidor va indicar que es tractava d'un reglament breu, per facilitar el seu ús. Elisabet Ruiz, la regidora no adscrita, va voler agrair públicament la predisposició del regidor Martínez per facilitar la feina d'elaboració d'aquest reglament. A l'hora de la votació es va aprovar per 10 vots a favor i 7 abstencions.

El següent punt a debatre era la moció, presentada per la regidora no adscrita, en rebuig de la creació d'un projecte paneuropeu de pensions individuals (PEPP), proposada per la Comissió Europea. A continuació, es va convidar a Fernando López, en representació de Marea Pensionista de Badia del Vallès, a llegir la carta d'un pensionista als governants. El representant de Marea Pensionista va indicar que aquest model paneuropeu consisteix en plans de pensions privats per crear un mercat en benefici dels capitals europeus. Un cop finalitzada la seva intervenció, va agrair als grups polítics el seu suport.

A continuació va intervenir la regidora María José Granados, que va agrair la tasca de les associacions com Marea Pensionista que surten al carrer cada setmana per defensar les pensions.

La regidora no adscrita va destacar que les pensions han de donar a les persones una quantitat suficient i digna. José Pérez, de Badia en Comú, va voler subratllar l'esperit inconformista i lluitador en defensa d'allò que és públic. Per la seva banda, la regidora Teresa Carceller, d'Alternatives d'Esquerres per a Badia, va agrair que es porti a debat aquest tema i va criticar que, en l'àmbit europeu, s'intenti buscar una nova quota de negoci i transmetre a la població que cal complementar les aportacions al sistema de pensions amb un pla privat.

L'alcaldessa va voler incidir en què les pensions que corren més perill no són les actuals, sinó les pensions del futur.

Finalment, Fernando López va tornar a parlar per demanar a l'alcaldessa suport. Eva Menor va respondre que per aconseguir més força, cal que les entitats en defensa de les pensions facin passes per a la integració.

També es va reiterar la lluita contra la violència masclista i el suport a les mobilitzacions. María José Granados va mostrar el rebuig davant la situació de les víctimes. Elisabet Ruiz va indicar que el problema és la cultura de la violació. Rubén Toro, d'Alternativa d'Esquerres per Badia, va agrair que es tinguessin en compte les propostes de la seva formació i va concloure que "La Manada és el sistema". Finalment, l'alcaldessa va voler destacar la conscienciació de les dones i del Consell dels Infants, que van preparar la campanya "Desestereotipa't", per a la Festa Major, per a conscienciar des de ben petits.

A continuació, la regidora Montserrat Jiménez va explicar la liquidació en relació amb el pressupost, amb una despesa que només va superar en 49.000 euros la prevista, que és un percentatge molt petit de desviament en un pressupost de 12 milions d'euros.

A continuació, en el torn de precs i preguntes, José Pérez, de Badia en Comú, va demanar la posada en funcionament del Consell de Sanitat i Medi Ambient i de la Taula per al Benestar Animal. També va preguntar si el pla B mentre no es posava en marxa el bar eren les màquines expenedores. El regidor Álvaro Pacheco, d'Alternativa d'Esquerres per Badia es va interessar per la licitació del concurs del Bar del Casal d'Avis i va fer un prec perquè se senyalitzés adequadament l'aparcament al costat del CAP de Badia. També va demanar gratuïtat de la piscina els dies d'onada de calor. En resposta a aquesta petició, el regidor Josep Martínez va dir que quan arribi l'onada de calor, actuaran en conseqüència. Respecte al Bar del Casal d'Avis, la regidora Encarna Rodrigo va dir que està en procés de licitació i que hi ha persones interessades i que espera que en aquesta ocasió es pugui finalitzar el procés amb resultat positiu.

Publicat el 02.07.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^