www.badiadelvalles.cat
Unes 300 persones, entre elles, 3 dones de Badia, integrants de Trenquem el Silenci, van participar en l'edició 2018 de la caravana Abriendo Fronteras, que va iniciar la seva ruta cap a Itàlia el 13 de juliol des de Salt i que va finalitzar a Barcelona el 22 de juliol amb l'objectiu de denunciar les actuals polítiques econòmiques, comercials, mediambientals i, especialment, migratòries que imposen la Unió Europea i l'Estat espanyol. Un altre veí es va sumar a la Caravana Express, que va fer el recorregut juntament amb 17 persones des de Salt a Ventimiglia, a Itàlia, del 13 al 15 de juliol.

Entre els objectius del projecte, enguany la caravana volia conèixer les realitats, problemes i fites de les persones que, a la frontera entre França i Itàlia, a Sicília i a Calàbria pateixen i combaten les polítiques dels governs de la Unió Europea en relació amb les persones migrants i refugiades i denunciar la responsabilitat dels governs i empreses europees en les morts de les persones que intenten arribar a Europa.

La Caravana Abriendo Fronteras compta amb el suport del Ple Municipal de l'Ajuntament de Badia del Vallès, que va aprovar, el juny de 2017, un acord de suport al projecte, nascut per denunciar com les fronteres travessen les vides, els somnis i les esperances d'aquells que fugen de la guerra, la persecució o la misèria. Abriendo Fronteras busca que s'estableixin vies segures i legals d'arribada a Europa per a aquestes persones, i s'acabi així amb els milers de morts que es produeixen a la Mediterrània.

Per a més informació, podeu consultar el web, el facebook i el twitter del projecte.

Publicat el 31.07.2018