Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia, Barberà i Sabadell signen el conveni per a la construcció del col·lector del Torrent de Can Gorgs
Signatura del conveni
Els ajuntaments de Badia del Vallès, Barberà del Vallès i Sabadell consideren que és un pas decisiu per fer realitat unes obres que la ciutadania reclama des de fa molt temps. La construcció del nou tram permetrà desviar part del cabal d'aigua, evitant inundacions a la zona afectada, especialment els dies de pluja intensa.

El divendres, 28 de setembre, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, els ajuntaments de Badia del Vallès, Barberà del Vallès i Sabadell van signar l'Addenda al Conveni de col·laboració signat el 07 de novembre de 2013 per a la promoció, execució i manteniment d'obres entre els Ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Badia del Vallès, referit a l'actuació anomenada: "Millora hidràulica del torrent dels Gorgs a Sabadell, Barberà del Vallès i Badia del Vallès".

Diversos estudis han posar de manifest que el primer col·lector, construït per trams entre el 1975 i 1985, no tenia suficient capacitat per absorbir el volum d'aigua que es produeix en moments de pluges intenses. La falta de capacitat d'aquesta antiga canalització ha provocat, en els darrers anys, que algun barri de Barberà del Vallès, Badia i Sabadell patís greus inundacions. La causa per la qual aquest col·lector, que originàriament era suficient, ha deixat de ser-ho amb el pas del temps, és la progressiva urbanització efectuada en aquestes zones, que ha provocat la impermeabilització del terreny, el qual no filtra l'aigua de la pluja, i per tant, un major volum d'aigua va cap al col·lector.

Aquesta situació s'ha mantingut els darrers 20 anys, una problemàtica davant la qual les administracions afectades van considerar que la millor solució era desviar part del cabdal a un nou col·lector, amb la construcció del nou tram. I després de molts anys, ara, finalment, els tres ajuntaments fan un pas endavant amb la signatura d'un conveni renovat que possibilita entrar en la darrera fase de licitació i execució de les obres, un cop s'ha redactat i aprovat un nou projecte.

És aquesta una actuació reclamada i esperada des de fa molt temps pel veïnat del barri de Can Gorgs II, i des dels tres ajuntaments es remarca que amb la signatura del conveni es fa un pas essencial per fer realitat les obres a partir del pròxim mes de febrer.

L'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, va explicar que "nosaltres estem aquí recolzant i com a facilitadors d'una obra que per la ciutat veïna és molt important; tot i que no aportem diners, és una obra que sí que afecta els termes municipals. Tot el que sigui treballar i col·laborar amb les ciutats veïnes, per descomptat sempre estarem al costat".

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, va posar també en relleu el treball conjunt entre municipis, principalment quan s'han d'entomar temes que afecten de manera intramunicipal, "i que no sempre ha estat possible com s'hagués desitjat". Al respecte, va manifestar que "el compromís entre els municipis permetrà superar anys de dificultats amb les contractacions d'unes obres que són imprescindibles; un problema històric i una responsabilitat que tenim com a Ajuntament de Sabadell, no només perquè hi ha una part important de terreny que afecten aquestes obres, sinó també perquè les aigües vénen canalitzades amb una velocitat excessiva per la progressiva urbanització i edificació dels seus terrenys".

Pel que fa a l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster, va manifestar que "és un moment important per a tots, molt esperat per la ciutadania. És un dia d'alegria i esperança, especialment per l'equip de govern que, juntament amb els tècnics que hi han treballat, estem a punt de veure realitzat un tema que durant tants anys va quedar aturat i que quan vam entrar al govern, formava part dels nostres objectius resoldre. Gràcies a la bona entesa entre els municipis veïns, avui es fa aquesta signatura, imprescindible per continuar avançant en els tràmits de construcció".

Les obres, que està previst s'iniciïn a començaments de l'any vinent, tenen un pressupost total d'execució per contracte d'1.827.754,19 euros, IVA inclòs, del qual el 45% (822.489, 39 euros) és a càrrec de l'Ajuntament de Sabadell; i el 55% (1.005.264,80 euros) que resta és a càrrec de l'Ajuntament de Barberà del Vallès.

Publicat el 01.10.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^