Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El projecte Estima't l'hort, de l'Escola La Sardana, guanya el VI Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica
Lliurament del premi a l'Escola La Sardana, de mans de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

L'Escola La Sardana, amb el projecte Estima't l'hort, ha estat la guanyadora del primer premi de la VI Edició del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, creat per la Generalitat de Catalunya i l'Associació Vida Sana. El guardó l'ha lliurat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

El projecte presentat per l’escola de Badia neix de la idea d’una mestra de transformar l’hort en un espai obert i viu a l’hora del pati, que va comptar amb tot el suport del claustre. L’escola, pares i mares, monitors, PAS i mestres s’han mostrat molt contents per aquest reconeixement.  

El segon premi va ser atorgat a l’Institut Vall de Llémena de Sant Gregori, Girona, amb el projecte ECO-Recerca i el tercer premi, a l’Institut Cap Norfeu de Roses, amb el projecte Hortalitza’t Norfeu.

Els guardons es van lliurar ahir, en el marc d’una jornada celebrada a l’Institut Montjuïc, que va guanyar l’anterior edició del premi.

La Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana van crear aquest premi l’any 2013 amb l’objectiu de reconèixer i donar suport a l’esforç que realitzen els centres educatius catalans que duen a terme actuacions i projectes relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològica, com ara l’establiment d’horts escolars ecològics, el desenvolupament d’activitats docents destinades a donar a conèixer els aliments ecològics, i fins i tot la implantació d’experiències d’introducció d’aliments ecològics en els menjadors escolars.

Des de la primera edició, 242 centres educatius catalans s’han presentat als premis amb projectes relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològica.

Enguany, el lliurament dels premis coincideix amb la SetmanaBio per l’Alimentació Ecològica, dins del seu apartat dedicat al món educatiu anomenat SetmanaBio a l’Escola, que ofereix un conjunt d’activitats adreçades a l’àmbit escolar i educatiu, organitzades pels centres educatius catalans i per altres entitats promotores del país.

El premi EAAE està impulsat pels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, d'Ensenyament i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb l’Associació Vida Sana i la col·laboració de l’editorial Graó i la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC).

Pots consultar tota la informació del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica a http://setmanabio.cat/premi-escola.

Publicat el 26.10.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^