Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia defensa que les activitats de l'aeroport de Sabadell estiguin supeditades a l'interès general, en una reunió a la Secretaria d'Infraestructures i Mobilitat
Panoràmica de Badia del Vallès
L'alcaldessa de Badia, Eva Menor, i el tinent d'alcaldessa primer, Rafael Moya, van participar, ahir a la tarda, en una reunió en la Secretaria d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, per analitzar l'accident d'avioneta que es va produir divendres passat. A la seva intervenció, l'alcaldessa de Badia va defensar que les activitats que es duguin a terme a l'aeroport han d'estar supeditades a l'interès general i s'ha de garantir per sobre de tot la seguretat dels municipis del voltant.

A la reunió van assistir el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín; el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i tècnics de la Secretaria; el director de l'aeroport de Sabadell, Juan Crespo; el president de l'Aeroclub, Pere-Joan Nogueroles, representants de les empreses que operen a l'aeroport, de la Coordinadora de les Associacions de Veïns, AENA i els alcaldes i alcaldesses de Badia, Barberà, Sant Quirze i Sabadell.

Era la primera trobada per compartir la informació de què es disposava, pendent de rebre l'informe de les causes de l'accident, que es calcula que es lliurarà en un termini de dos o tres mesos.

El director de l'aeroport va agrair als municipis, els cossos de seguretat i les diferents institucions i personal de l'aeroport els seus esforços durant les tasques de coordinació de l'emergència.

L'alcaldessa de Badia va resumir el comunicat que ha consensuat l'Ajuntament i va destacar especialment la reflexió sobre el fet que l'interès general i la protecció de la seguretat de les persones ha de ser qui dicti les activitats que es poden desenvolupar a l'aeroport, suspenent les activitats que no compleixin amb aquesta finalitat i prenent les mesures adients per garantir la protecció i seguretat a les nostres poblacions.

La resta d'alcaldes i alcaldesses i el director general van manifestar estar d'acord amb la necessitat de reflexionar sobre l'interès públic d'aquest tipus d'instal·lacions, que està posat en dubte, i que aquest ha d'estar garantit per les administracions públiques.

Els representants de la Coordinadora de les Associacions de Veïns van explicar que estaven preparant una proposta amb especialistes per tal de plantejar alternatives per a la infraestructura i que la presentaran en les reunions vinents.

L'aeroport i les empreses, per la seva banda, van negar que les operacions que duen a terme siguin lúdiques i van defensar la utilitat pública de l'aeroport.

A la reunió es va acordar iniciar un procés de reflexió serè i un plantejament de treball sobre el futur de l'aeroport. S'obrirà el debat en el si de la Comissió de Seguiment de l'aeroport de Sabadell, abordant el tema de manera àmplia, profunda, sense apriorismes, i posant damunt la taula propostes concretes sobre el futur de la instal·lació. També es va fixar que la següent trobada tindrà lloc el mes de gener.

Publicat el 11.12.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^