Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Reunió a la delegació de Govern per establir col·laboracions que beneficiïn Badia del Vallès
Reunió amb la delegada del Govern. Fotografia: Delegació del Govern a Catalunya.
L'alcaldessa de Badia, Eva Menor, es va reunir dilluns matí amb la delegada del Govern Espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, en les oficines de la Delegació, a Barcelona, per establir vies de col·laboració entre les dues administracions en benefici dels veïns i veïnes del municipi.

En aquesta reunió es va analitzar la necessitat d'un nou sistema de finançament, de manera que Badia del Vallès pugui disposar dels recursos necessaris per oferir millors serveis públics. L'alcaldessa de Badia va transmetre a la delegada del Govern el dèficit històric de finançament de la ciutat, quantificat en més d'1 milió d'euros, tal com va detectar el recent pla econòmic financer de Badia.

La delegada del Govern es va mostrar molt interessada per la situació del municipi, i va manifestar la voluntat del govern d'Espanya en tenir presència activa en Catalunya i poder donar resposta a tots els problemes del territori, sent conscients de la necessitat de l'aprovació dels pressupostos de l'Estat perquè es puguin materialitzar.

L'alcaldessa també va traslladar el problema de l'estat del parc d'habitatges de Badia, la manca d'eficiència energètica, els problemes d'accessibilitat i la presència d'amiant i la necessitat de posar en marxa un pla de rehabilitació d'edificis i la retirada de l'amiant. Per això és cabdal poder tirar endavant la prova pilot de rehabilitació d'edificis elaborada per l'ajuntament i per la qual es necessita la col·laboració supramunicipal. Davant la manca de resposta per part de la Generalitat, tot i ser una competència autonòmica, la delegada del Govern es va mostrar molt interessada en aquest projecte, ja que és una experiència pilot que té com a horitzó la reducció del consum energètic i d'emissions de CO₂ i pot servir de punta de llança per altres intervencions en altres territoris.

Per abordar aquests temes i cercar vies de col·laboració, la delegació facilitarà a l'ajuntament trobades amb els ministeris i organismes competents, com ara el ministeri d'Economia o el Instituto de Ahorro Energético.

Un altre tema tractat a la reunió va ser la caserna de la Guardia Civil i el seu estat deteriorat. Delegació i Ajuntament van compartir la preocupació per l'estat actual de l'edifici i l'existència de pisos buits. En el marc de les diverses alternatives per evitar la desocupació d'habitatge es va tractar la necessitat d'explorar les possibilitats per a poder dur a terme la seva rehabilitació al més aviat possible.

Publicat el 08.01.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^