Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Aprovat el nou contracte de recollida de residus i de neteja viària que aporta millores de servei respecte al vigent
Ple extraordinari del 9 de gener de 2018
El ple extraordinari celebrat el 9 de gener de 2019 es va dedicar monogràficament al contracte administratiu de serveis de recollida i transport al centre d'eliminació de les diverses fraccions dels residus municipals, de la neteja viària i d'altres serveis complementaris. A la sessió va excusar la seva presència el regidor Rafael Muñoz.

La regidora Encarna Rodrigo va iniciar la seva explicació informant que la vigència serà de 8 anys amb un màxim de dues pròrrogues d'un any cadascuna. Segons va explicar, es preveu que s'iniciï l'1 de juny, però podria començar abans. El nou contracte ofereix una sèrie de millores respecte a l'actual, com són la renovació i reubicació de tots els contenidors, amb millors prestacions d'accessibilitat i amb la mínima afectació possible a les places d'aparcament. Encarna Rodrigo va destacar que es duplicarà la freqüència de recollida de les fraccions, dimarts i divendres, i també es farà un reforç en la recollida de fulles, amb un mínim de 5 jornades anuals, i en la neteja de pintades ofensives, que es farà immediatament.

El nou contracte també preveu la renovació de vehicles, amb dues màquines d'escombrar, amb dispositius GPS a tota la maquinària. Altres actuacions previstes són l'eliminació de plantes sense l'ús de pesticides, reposició de la sorra dels espais habilitats pels gossos, la retirada d'animals morts de la via pública, la recollida de l'oli usat de la festa major i la inclusió de persones amb dificultats per accedir al mercat laboral.

Segons va explicar la regidora Encarna Rodrigo, "aquest contracte recull moltes millores; té com a finalitat una important millora de la qualitat del servei i incorpora les aportacions de la comissió de neteja". La regidora va voler destacar el "gran treball tècnic" de la tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament.

La regidora no adscrita, Elisabet Ruiz, va explicar que "tot i les interessants aportacions dels grups municipals, les meves expectatives eren molt més altes". En aquest sentit, va anunciar que el seu vot seria en contra.

Per la seva banda, el regidor José Pérez va considerar que el mètode de treball havia jugat en contra a l'hora d'avaluar el contracte. El regidor de Badia en Comú va mostrar la seva sorpresa perquè el preu de licitació fos a la baixa i va manifestar dubtes respecte al futur dels treballadors i treballadores, tot i que el contracte preveu la subrogació. Pérez també va transmetre la seva insatisfacció en considerar que no hi havia hagut veritable participació ciutadana.

A continuació va intervenir la regidora Teresa Carceller, d'Alternativa d'Esquerres per Badia, que va dir que esperava que s'haguessin recollit les aportacions de la població i el seu retorn pel que fa a la valoració de la recollida de residus. També es va queixar que no s'havia treballat adequadament amb l'oposició i que no s'havien establert prou mesures de control de l'execució del contracte.

La regidora Encarna Rodrigo li va respondre que el contracte preveu que es puguin realitzar auditories en qualsevol moment i a cost de l'empresa.

L'alcaldessa Eva Menor va voler destacar la tasca desenvolupada per la tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament per aclarir els dubtes plantejats per l'oposició i va manifestar que confia en el criteri tècnic i aquest ha transmès que el nou contracte aporta moltes millores. També va voler insistir en el fet que la tècnica va estar en reunions amb les comunitats de veïns, la comissió de neteja, amb tot el món que va voler participar.

Eva Menor va expressar que l'actitud de l'oposició no afavoreix que es puguin assolir acords; que particularment sí que hi ha hagut regidors que han fet accions per facilitar els acords, però que, quan no s'aconsegueixen, no tot és atribuïble a l'equip de Govern, sinó que també és responsabilitat dels grups municipals de l'oposició.

A l'hora de la votació, es van registrar 8 vots a favor i 8 en contra. Un cop repetida la votació, amb el mateix resultat, el contracte es va aprovar pel vot de qualitat de l'alcaldessa.

Publicat el 17.01.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^