www.badiadelvalles.cat
L'Ajuntament de Badia, l'Associació de Veďns de Badia i la Federació d'Associacions de Veďns d'Habitatge Social (FAVIBC) es van reunir dijous passat amb responsables de l'Agčncia de l'Habitatge per instar-los a facilitar la instal·lació dels balcons pendents en els blocs de Badia i a la retirada urgent de l'amiant de les construccions. L'Agčncia Catalana de l'Habitatge va respondre que estudiarŕ les propostes.

A la reunió, celebrada en les oficines de Barcelona de l'Agčncia Catalana d'Habitatge, van participar, per part de l'Ajuntament, l'alcaldessa, Eva Menor i el tinent d'alcaldessa, Rafael Moya; per part de l'Associació de Veďns de Badia, el president, Juan José Díaz, i el responsable de la Comissió de Balcons. En representació de l'Agčncia Catalana de l'Habitatge van assistir el director de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació d'Habitatges, Jordi Sanuy, i el director operatiu de Rehabilitació i Millora de l'Habitatge, Josep Linares. També hi eren presents representants de la FAVIBC i veďns i veďnes de Badia.

Proposta de transferčncia dels diners del PDOR a l'Ajuntament per desbloquejar les obres dels balcons
L'Ajuntament i l'Associació de Veďns van denunciar el bloqueig de les obres d'instal·lació de balcons per acomplir el Pla Director d'Obres Revisat (PDOR), ja que l'Agčncia demana una aportació addicional als veďns que suposa un increment sobre la inicialment acordada. Segons els hi van transmetre, els veďns i veďnes de Badia no troben just aquest increment, ja que la diferčncia de preu de l'obra no és imputable als propietaris, sinó a l'endarreriment de l'execució, atribuďble exclusivament a Habitatge. L'Ajuntament i l'Associació de Veďns van demanar a l'administració autonňmica la immediata execució de les obres. Per desbloquejar la realització d'aquestes obres i donar una resposta a la ciutadania de Badia, van proposar que l'administració autonňmica transfereixi els diners del PDOR a l'Ajuntament perquč sigui ell qui executi les obres.

L'Ajuntament també va plantejar redefinir les intervencions que suposen la col·locació de balcons en clau d'eficičncia energčtica, ja que aquest aspecte no s'ha tingut en compte en els projectes anteriors i suposaria una solució més completa i global que permetria trobar fons addicionals de finançament, ja que totes les convocatňries de subvencions per rehabilitació tenen en compte l'estalvi energčtic.

Finançar la retirada de l'amiant com a intervenció més prioritŕria i urgent
Altra demanda de la ciutat és la urgent retirada dels elements d'amiant dels habitatges de Badia, prioritzant aquells blocs que no han passat la Inspecció Tčcnica a causa d'aquesta deficičncia, catalogada de molt greu i que requereix una intervenció immediata. Per poder ajudar als veďns i veďnes a suportar aquesta despesa, que arriba als 60.000 euros en alguns casos, l'Associació de Veďns i de l'Ajuntament van plantejar que es pugui redefinir el PDOR en el sentit de finançar la retirada de l'amiant com a intervenció més prioritŕria i urgent.

Un cop escoltades les reivindicacions de l'Ajuntament i de l'Associació de Veďns, els representants de l'Agčncia Catalana de l'Habitatge es va comprometre a estudiar les diferents propostes i donarŕ una resposta.

L'Ajuntament i l'Associació de Veďns continuaran insistint en les seves reivindicacions fins a aconseguir que aquestes actuacions es duguin a terme com més aviat millor.

Publicat el 04.02.2019