Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ple ordinari de gener: Unanimitat contra la supressió del servei d'oncologia infantil al Parc Taulí, la violència de gènere, i l'espoli dels recursos naturals al Sàhara Occidental
Ple ordinari de gener de 2019
El ple ordinari del mes de gener que va tenir lloc el dia 30 va assolir la unanimitat en la votació en diversos punts. Concretament, tots els regidors i regidores assistents van manifestar-se en contra de la supressió del servei d'oncologia infantil al Parc Taulí, en contra de la violència de gènere i de l'espoli dels recursos naturals al Sàhara Occidental. La sessió va comptar amb l'assistència de tots els regidors i regidores, excepte el regidor del PP, que va excusar la seva presència.

La sessió es va iniciar amb l'aprovació per assentiment de les actes dels dos plens anteriors. A continuació es va aprovar el nomenament del jutge de pau substitut, amb 8 vots a favor i 8 abstencions.

El ple va denunciar l'espoli dels recursos naturals al Sàhara Occidental. En la seva exposició de motius, el regidor del grup socialista Iván Sanz va exigir una solució justa i definitiva i va denunciar “l'espoli dels recursos amb multinacionals i països membres de la Unió Europea”. La regidora no adscrita, Elisabet Ruiz, va incidir en què “Al Sàhara Occidental no podrà haver-hi pau sense el compliment dels drets humans”. El regidor José Pérez, de Badia en Comú, va defensar “el poble sahrauí com a legítim propietari del territori” i va denunciar “el cinisme i hipocresia amb què l'estat espanyol ha tractat aquest tema”. A l'hora de les votacions, el punt es va aprovar per unanimitat.

A continuació es va sotmetre a votació el suport a les mesures del pacte d'estat contra la violència de gènere. La regidora socialista María José Granados va destacar que l'any 2018 marca un canvi de tendència, que és lenta però imparable. També va demanar l'augment dels esforços “contra els violents i aquells que els hi donen cobertura política”. La regidora de Badia en Comú Pilar Paz va demanar “augmentar les dotacions econòmiques i fer servir tots els instruments legals per posar fi a aquesta xacra”. El punt va aconseguir la unanimitat del ple.

El següent punt volia transmetre el desacord respecte a la supressió del servei d'oncologia pediàtrica de l'hospital Taulí i en defensa de la sanitat pública. El regidor Iván Sanz va voler agrair a les formacions Badia en Comú i Alternativa d'Esquerres per Badia les seves aportacions a la proposta. El regidor va denunciar que la decisió s'havia pres sense passar pel consell de l'hospital i d'amagat respecte a municipis com Badia. La regidora Elisabet Ruiz va denunciar “una nova retallada de serveis sota el pretext de l'eficiència dels recursos”. El regidor José Pérez va voler “defensar els equipaments, els espais de sanitat i de proximitat, que són centres d'excel·lència”. Teresa Carceller, d'Alternativa d'Esquerres per Badia, va agrair la inclusió de les esmenes del seu grup i va criticar que, “des de Salut, s'actua amb presses i amb manca de transparència”. Aquest punt va tornar a aconseguir la unanimitat del ple.

En el torn de precs i preguntes, la regidora Elisabet Ruiz va demanar la renovació de la cuina del Casal dels Infants, ja que es realitzen molts tallers de cuina. També va demanar la reparació de dues làmpades defectuoses a la sala de psicomotricitat. Respecte a les associacions i entitats, va demanar que es facilitessin els tràmits per a la gestió de les ajudes. La regidora també es va interessar pels protocols de recollida d'animals morts al carrer.

El regidor José Pérez va denunciar que la tanca del terreny de l'Incasòl al costat del poliesportiu presenta diverses obertures. El regidor va demanar una senyalització correcta i tanques al voltant de les obres del CAP i va criticar que la climatització de l'edifici El Molí continua amb deficiències.

El regidor socialista Rafael Moya va explicar que el contracte amb Helpguau contempla la recollida d'animals durant el cap de setmana i la prova de detecció de xip. Respecte al tancament del terreny de l'Incasòl, el regidor va confirmar que cada setmana requereixen setmanalment que es reforci el tancament.

L'alcaldessa, Eva Menor, va assegurar que “intentarem agilitzar els procediments per a la concessió de subvencions a les entitats”. Respecte a les obres del CAP, va explicar que “hem tingut problemes de comunicació amb l'empresa i hem requerit per escrit aquestes actuacions i ho seguirem fent per si cal aplicar penalitzacions”. Pel que fa a la climatització de l'edifici El Molí, Eva Menor va explicar que s'han fet reparacions però cal plantejar el canvi de tot el sistema de climatització perquè presenta incidències constants. Finalment, la regidora Elisabet Ruiz va denunciar que, a la zona poliesportiva hi ha persones que no respecten els guals per a minusvàlids. L'alcaldessa li va respondre que passa nota a la policia perquè actuï per evitar aquests comportaments incívics.

Publicat el 11.02.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Reobertura de l'ascensor del carrer Bètica Reobertura de l'ascensor del carrer Bètica
×  
Manifest del 28-J Manifest del 28-J
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Destapa-ho Destapa-ho
×  
La importància de complir les normes durant la desescalada La importància de complir les normes durant la desescalada
×  
Recursos en l'àmbit laboral Recursos en l'àmbit laboral
×  
Badia t'espera Badia t'espera
×  
Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020 Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020
^