www.badiadelvalles.cat
Badia del Vallès ha estat un dels 81 municipis reconeguts amb el certificat de bona pràctica per les seves iniciatives municipals. Concretament, s'ha reconegut el taller Mindfulness per a la Gent Gran, realitzat per a millorar la qualitat de vida en la vellesa a través de la consciència plena i en què van participar prop de 100 persones de Badia. L'alcaldessa, Eva Menor, i la responsable de l'Oficina Tècnica de Serveis Socials, Carolina Sánchez.

Aquest taller es va realitzar per a la detecció, per part dels serveis socials de l'Ajuntament, de la incidència de situacions com la solitud, la marca de xarxa relacional, les afectacions de salut o la pèrdua d'ànim per dols no resolts davant de canvis vitals en persones d'edat avançada.

El projecte constava de tres nivells pràctics i, des de l'inici del primer taller el mes d'abril de 2015 ja van participar prop d'un centenar d'usuaris i distribuïts en vuit grups de treball dels diferents nivells. La bona rebuda i eles efectes positius s'han pogut constatar per la valoració dels participants, que va coincidir amb una percepció de millora en la salut d'aquests per part de l'Àrea de Serveis Socials i per la demanda de continuïtat dels tallers.

Aquest reconeixement es va fer en el marc de la conferència sobre innovació democràtica i govern local, organitzada per l'FMC i la Fundació Pi i Sunyer, que va tenir lloc el 14 de febrer a l'auditori AXA de Barcelona, amb l'assistència de prop de 450 participants, i on es van reconèixer les iniciatives de 81 municipis que han rebut el certificat de bona pràctica en el període 2014-2018 dins del Banc de Bones Pràctiques (BBP). El BBP és una iniciativa de la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals, que compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, que pretén promoure la millora i la innovació en els governs locals.

Publicat el 19.02.2019