Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Presentació de les mesures per reduir el soroll a les obres de la C-58
Reunió informativa sobre les obres de la C-58.
Les obres d'ampliació de l'autopista C-58 a l'altura de Badia del Vallès implicaran sorolls en horari nocturn fins a finals de juliol. Per aquest motiu, la Generalitat ha atorgat una suspensió provisional dels objectius de qualitat acústica pel que fa als nivells màxims de soroll. En la resolució que ha emès, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat ha fixat una sèrie de mesures correctores per minimitzar les afectacions sonores. Aquestes són les mesures que van explicar els responsables de l'obra en la reunió informativa que va tenir lloc dimarts a la Biblioteca de Badia.

A la reunió van participar Josep Lluís Blanch, de l'empresa Pigra Engineering SL i director de l'obra, i Albert Corominas, enginyer de camins d'Infraestructures.cat, acompanyats pel tinent d'alcaldessa primer en funcions, Rafael Moya.

Els responsables de l'obra van explicar que les accions que poden provocar una major immissió sonora són les demolicions de les antigues barreres de formigó, la col·locació de la nova barrera de seguretat, la subjecció dels nous pòrtics de senyalització i l'afermat de l'autopista. Totes aquestes actuacions no produiran soroll de manera continuada i aniran avançant pel tram de l'autopista que voreja Badia.

Pantalla mòbil per reduir el soroll
Per minimitzar els nivells de soroll, els responsables van explicar que faran servir una pantalla mòbil de 30 metres de longitud que s'anirà movent conjuntament amb les obres per taponar la sortida del soroll cap a la ciutat. S'aplicaran altres accions, com la formació específica del personal, l'ús de maquinària de darrera generació i el seguiment in situ del soroll produït mitjançant la col·locació de micròfons d'ambient per monitorar els nivells sonors. La previsió és finalitzar tots aquests treballs durant els darrers dies del mes de juliol.

Estat del col·lector d'aigües residuals
Durant el torn de preguntes, el tinent d'alcaldessa primer va demanar als responsables de les obres que expliquessin quina era la situació del col·lector d'aigües residuals de Badia que travessa l'autopista per sota. Albert Corominas va explicar les dificultats que van tenir per localitzar el traçat original del col·lector, ja que no existia documentació, un fet que va obligar a fer servir robots i fins i tot, a la participació de submarinistes per marcar el recorregut. Corominas també va destacar el mal estat en què es trobava la instal·lació, que fins i tot ha perdut el formigó del tub original. Tots aquests fets han endarrerit la seva reparació, que ara ja és imminent.

Publicat el 13.06.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Reobertura de l'ascensor del carrer Bètica Reobertura de l'ascensor del carrer Bètica
×  
Manifest del 28-J Manifest del 28-J
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Destapa-ho Destapa-ho
×  
La importància de complir les normes durant la desescalada La importància de complir les normes durant la desescalada
×  
Recursos en l'àmbit laboral Recursos en l'àmbit laboral
×  
Badia t'espera Badia t'espera
×  
Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020 Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020
^