Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Barberà i Badia inauguren el curs acadèmic 2019-2020
Inauguració del curs acadèmic 2019-2020
L'acte d'inici del curs acadèmic 2019-2020 va tenir lloc el dilluns 2 de setembre a l'Auditori Maria Feliu de Barberà de Vallès, amb la participació dels alcaldes de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, i de Badia del Vallès, Eva Menor, i del director dels Serveis Territorials del Departament d'Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas. La conferència inaugural va ser "El poder de les històries", a càrrec de Jordi Amenós, especialista en creativitat i gestió de les emocions.

La conferència s'adreçava al professorat de tots els nivells educatius de l'àmbit del Servei Educatiu Vallès Occidental VII- Badia del Vallès i Barberà del Vallès. L'activitat, que va comptar amb gran participació de professorat, va estar organitzada pel Departament d'Educació de la Generalitat, amb la col·laboració dels ajuntaments d'ambdós municipis.

La benvinguda a l'acte va ser a càrrec de l'alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés; l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, i el director dels Serveis Territorials del Departament d'Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas, que van destacar l'agraïment a la tasca que es porta a terme als centres educatius i van desitjar un bon inici de curs. En la seva intervenció, l'alcaldessa de Badia va destacar la importància de l'educació per interpretar la realitat i la funció que ha de tenir el coneixement, que no ha de ser una fita a assolir sinó una eina per créixer com a persones.

A l'acte també van assistir el tinent d'Alcaldia Delegat d'Educació, Daniel González, i Josep Sauló i Francisco Martín, ambdós inspectors del Departament d'Educació, de Barberà del Vallès i Badia del Vallès, respectivament.

A la conferència inaugural, l'escriptor, terapeuta i formador Jordi Amenós va explicar com funciona la narrativa terapèutica i tot basant-se en anècdotes reals del professorat, viscudes als Team Stories a l'aula que imparteix des de fa anys, i com es descobreix que el millor aliat d'un aprenentatge és una història o una metàfora: "Els contes i les narracions ens obren les portes a comprensions profundes, a espais interiors, al nostre món emocional i a possibilitats i solucions. Des de fa anys els éssers humans ens hem narrat per saber qui som, i aquest és el millor tresor que l'alumnat pot trobar al món educatiu".

L'alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, va concloure l'acte tot agraint la valuosa feina que es desenvolupa curs rere curs i va encoratjar als equips docents a continuar la seva tasca pedagògica.

Publicat el 04.09.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Reobertura de l'ascensor del carrer Bètica Reobertura de l'ascensor del carrer Bètica
×  
Manifest del 28-J Manifest del 28-J
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Destapa-ho Destapa-ho
×  
La importància de complir les normes durant la desescalada La importància de complir les normes durant la desescalada
×  
Recursos en l'àmbit laboral Recursos en l'àmbit laboral
×  
Badia t'espera Badia t'espera
×  
Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020 Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020
^