Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Les mil vides d'Ousman Umar
L'Ousman Umar, durant la seva xerrada.
La XI Festa de la Llengua Materna va viure ahir el moment més emotiu amb la xerrada de l'Ousman Umar, que va relatar el seu tràgic viatge, de cinc anys, per arribar, des del seu país d'origen, Ghana, a Europa. Aquest periple s'explica en el seu llibre “Viatge al país dels blancs”, que va presentar a la Biblioteca de Badia.

L’Ousman va ser introduït pel tinent d’alcaldessa tercer, de l’Àrea de Ciutadania i Drets Civils, Josep Martínez, que havia estat el seu professor de Dret, i que es va confessar molt emocionat de tenir l’oportunitat de presentar aquest exemple de superació.

Segons avançava la conferència de l’Ousman, l’emoció es va traslladar a tot el públic que omplia la Sala d’Actes de la Biblioteca, impressionat davant les dificultats que va haver d’afrontar el jove, víctima de les màfies de persones i dels estats corruptes que va travessar. També va explicar com van ser els primers dies a Barcelona, que va qualificar de “selva” per la dificultat per sobreviure i la invisibilitat i rebuig social que pateixen persones com ell.

Al·legat per millorar el món
Però la seva conferència no va ser només una presentació de les seves dificultats, sinó un al·legat convençut de la capacitat que tenim cadascú de nosaltres, en els nostres petits àmbits de responsabilitat, per fer d’aquest un món millor.

Va explicar que la solució als moviments migratoris ha d’aplicar-se en els països d’origen, creant les condicions perquè la seva població pugui viure dignament. En aquest sentit va denunciar l’espoli a què són sotmesos els països africans, moltes vegades controlats per dictadors que són imposats externament per donar compliment als interessos econòmics d’empreses i estats.

També va presentar la seva ONG, NASCO Feeding Minds, creada per educar la població del seu país i així dotar les persones dels recursos necessaris per tenir una vida autosuficient. “La gran eina -va dir- és alimentar la ment”. La seva conferència va ser una crida a la conscienciació personal i a l’acció, per millorar el nostre entorn: “El govern ets tu, actua!”, va concloure.

La jornada va finalitzar amb un interessant torn de preguntes del públic i amb la signatura dels llibres.
Aquest va ser l’acte principal d’ahir, que també va oferir activitats relacionades amb la cultura africana, com els jocs per a infants, que es van fer a la plaça Major, organitzats per adolescents del casal de Joves, el taller de màscares africanes, a la Biblioteca, i la presentació del vídeo Juguem, sobre els jocs tradicionals dels països d’origen de l’alumnat dels cursos de Català, fet amb la col·laboració del punt Òmnia.

Avui, a les 18 hores i a la Biblioteca es clourà aquesta edició de la Festa amb les cançons de bressol africanes, una activitat per a infants de 0 a 3 anys i dirigida per la Maite Nguema, la Justina Mbengono i la Margarita Meyé, totes tres, veïnes de Badia del Vallès.

Publicat el 20.02.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Badia t'espera Badia t'espera
×  
Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020 Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020
×  
Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi
×  
Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020 Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020
×  
Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès
×  
Missatge de l'alcaldessa sobre el coronavirus a Badia Missatge de l'alcaldessa sobre el coronavirus a Badia
×  
Mesures excepcionals de neteja a Badia del Vallès Mesures excepcionals de neteja a Badia del Vallès
×  
La Policia Local de Badia informa per megafonia sobre les limitacions pel coronavirus La Policia Local de Badia informa per megafonia sobre les limitacions pel coronavirus
×  
Declaracions de l'alcaldessa, Eva Menor, sobre el primer cas de coronavirus detectat Declaracions de l'alcaldessa, Eva Menor, sobre el primer cas de coronavirus detectat
×  
Missatge de l'alcaldessa, Eva Menor, sobre les mesures aplicades a Badia pel Coronavirus Missatge de l'alcaldessa, Eva Menor, sobre les mesures aplicades a Badia pel Coronavirus
^