www.badiadelvalles.cat
La inauguració de l'exposició sobre Víctor Català (pseudònim de l'escriptora Caterina Albert) va evidenciar ahir que va ser una dona que va trencar motlles i que, per això, va patir la incomprensió d'una societat que no acceptava que les dones escrivissin, i més, tractant temes crus als seus contes i novel·les.

Un interessant documental, La Víctor, que fa servir la dramatúrgia, la interpretació de la actriu Míriam Iscla i el metallenguatge per mostrar les llums i les ombres de la persona Caterina Albert i del seu pseudònim literari, Víctor Català, va ser el punt de partida de la inauguració i va situar perfectament la importància de l'escriptora en un món literari que només pertanyia als homes i que no estava acostumat al seu atreviment a l'hora de tractar temes polèmics, com l'assassinat del propi fill, al conte La infanticida. El documental també explica l’èxit assolit amb la seva novel·la Solitud i com l'autora va voler canviar totalment de registre en la seva següent obra El film.

Pots veure el documental aquí.

×  
ARXIUS/2020/Noticies/La_Victor.evid La Víctor ARXIUS/2020/Noticies/La_Victor.evid La Víctor

A l'acte, organitzat per Trenquem el Silenci, va participar Teresa Reverter, d'aquest col·lectiu, que va defensar que es faci efectiu l'empoderament de les dones. Finalitzat el documental, va intervenir a l'acte la tècnica de Feminismes de l'Ajuntament, Núria Navales, que va presentar tots els actes que es faran a Badia durant el mes de març.

A la presentació van assistir, en representació de l'ajuntament, l'alcaldessa, Eva Menor, la tinent d'alcaldessa quarta, Encarna Rodrigo, i el tinent d'alcaldessa cinquè, Iván Sanz.

Publicat el 03.03.2020