www.badiadelvalles.cat
El Comitè de Coordinació de l'Ajuntament ha decidit, en la seva reunió d'aquest migdia, el tancament preventiu del Casal d'Avis i la suspensió de les activitats municipals per a la gent gran per evitar riscos de contagi del coronavirus en aquest col·lectiu. Aquestes dues mesures s'apliquen amb efecte immediat i donen resposta al comunicat que ha fet arribar la Generalitat de Catalunya aquest mateix matí.

El tancament del Casal d'Avis i la suspensió de les activitats per a la gent gran obeeixen al fet que aquest col·lectiu de persones presenta un major risc de patir conseqüències per a la seva salut en cas de contraure el coronavirus. L'Ajuntament ha decidit començar a limitar les activitats que no repercuteixen en la vida quotidiana de la gent, a l'espera de veure l'evolució d'aquesta malaltia.

Mesures emeses per la Generalitat de Catalunya

En el seu comunicat d'aquest matí, la Generalitat de Catalunya ha anunciat una sèrie de mesures que entren en vigor demà, amb una vigència de 15 dies, revisable segons l'evolució.

Concretament, els esdeveniments esportius es faran a porta tancada, sense públic. En aquest cas s'exceptuen les activitats esportives de menors, on hi podran anar amb familiars que els acompanyin. Se suspendran les activitats col·lectives superiors a 1.000 persones, en espais oberts i tancats. De les activitats (esportives, culturals, religioses, de lleure... ) de menys de 1.000 persones, en espais oberts o tancats, sols se'n podrà ocupar com a màxim una tercera part de l'aforament.

L'Ajuntament de Badia del Vallès està analitzant les activitats previstes en els dies vinents per decidir si es pot garantir el compliment de les indicacions que ha fixat la Generalitat. En cas que fos necessari, les suspendria.

Mesures emeses pel Departament d'Educació

El Departament d'Educació també ha emès una sèrie de mesures per les quals insta a suspendre tota activitat que organitzin els centres educatius del Departament o qualsevol servei del mateix Departament que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Les sortides lectives que impliquin personal o alumnat d'un sol centre es podran mantenir. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, certàmens, etc.

El Departament també ha informat que les pràctiques en centres sanitaris i sociosanitaris dels alumnes que estan cursant formació professional queden suspeses. Aquesta suspensió afecta també l'activitat d'alumnes d'ESO i Batxillerat que fan plans de diversificació curricular en hospitals o residències de gent gran, com els projectes singulars, els programes d'aprenentatge i servei o de voluntariat.

Mesures emeses per la Secretaria General de l'Esport

Recomanen ajornar o suspendre les competicions i esdeveniments esportius a partir del 12 de març i amb una vigència mínima de 15 dies, revisable. També recomanen ajornar o suspendre les gal·les, celebracions i festes de l'esport.

En segon lloc, per a aquelles activitats que no es puguin ajornar, s'adoptaran les mesures anunciades per la Generalitat i que hem explicat anteriorment.

Recomanació d'evitar activitats innecessàries per minimitzar riscos de contagi

Durant el dia d'avui, el Comitè de Coordinació de l'Ajuntament romandrà atent als comunicats que faci arribar el CECAT per decidir si cal establir noves mesures, que s'anunciarien a la població immediatament. En el cas de què fos necessari ampliar les mesures preventives, demanem a la ciutadania comprensió, responsabilitat i col·laboració.

Tenint en compte que la Generalitat ha decretat l'estat d'alerta a nivell general i que a Badia ara per ara no s'ha detectat cap cas d'infecció, l'Ajuntament vol transmetre a la població la recomanació d'evitar activitats innecessàries que comportin la proximitat amb grups de persones i insta a la col·laboració ciutadana per minimitzar riscos i evitar contagis.

Finalment, tal com es va anunciar ahir, aquest matí també s'ha dut a terme la reunió del Comitè de Seguretat i Salut, que ha decidit la realització d'un protocol d'actuació per al personal de l'Ajuntament, amb caràcter preventiu.

Publicat el 11.03.2020