www.badiadelvalles.cat
La Diputació de Barcelona ha volgut desenvolupar mesures de contingència excepcionals per poder atendre a la població gran amb risc que puguin estar en situació de necessitat en trobar-se aïllades o soles, que tinguin una salut vulnerable o una situació social complexa. La finalitat és que aquestes persones que estan desateses puguin tenir un servei que els hi proporcioni suport en cas de necessitar-ho. L'objectiu és facilitar un canal de comunicació permanent i totalment gratuït per a persones grans, que no són usuàries de teleassistència, i que en la situació actual poden experimentar situacions d'angoixa per manca d'informació.

La nova línia 900 és un servei extraordinari i gratuït que s'ofereix a través del Servei Local de Teleassistència (SLT) de la Diputació de Barcelona, -un servei pioner a tot l'Estat espanyol-, que atén actualment a 90.080 persones de tots els municipis de la província, de les quals el 74% són dones, el 49,5% són persones que viuen soles i el 48% tenen més de 85 anys d'edat.

Per a persones d'edat avançada i amb malalties cròniques
La nova línia 900 es dirigeix principalment a persones d'edat avançada i majoritàriament amb malalties cròniques de base, factors que s'associen a un major risc de presentar complicacions greus en cas d'infecció pel COVID-19. Per això, des de l'inici d'aquesta pandèmia, l'SLT ha intensificat la seva atenció, fent un esforç extraordinari de professionals, tant a la central de recepció de trucades com a les 29 unitats mòbils distribuïdes per tot el territori de la província, que garanteixen una atenció durant les 24 hores.

Accés a través dels Serveis Socials municipals
Segons explica la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, a la nova línia «s'hi podrà accedir a través dels Serveis Socials municipals, que faran arribar per correu electrònic a l'empresa Tunstall Televida, gestora del servei, les dades de les persones que volen tenir-lo. Per tant, seran els serveis socials municipals els que derivaran a les persones i en cap cas serà un telèfon obert al conjunt de la població».

És un servei totalment gratuït tant per a les persones usuàries com per als ajuntaments i estarà en funcionament mentre la situació d'excepcionalitat ho requereixi.

La presidenta de la Diputació de Barcelona també remarca que «la prioritat d'aquest servei és que, si hi hagués un confinament total i aquestes persones majors visquessin soles i no tinguessin a ningú a prop, puguin comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona. Per a nosaltres, és una qüestió essencial».

El nou servei ja està en marxa en els municipis de la Conca d'Òdena: Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui des d'ahir dilluns, 16 de març, i demà dimecres es posarà en marxa a la resta de municipis de la província de manera progressiva.

Des del dia 12 de març l'SLT ha atès un total de 10.235 trucades de les quals el 10% estan relacionades amb el COVID-19 i s'han atès 1.448 trucades d'emergència, moltes de les quals relacionades amb aquesta malaltia. Així mateix, actualment el servei està fent un seguiment molt estret de les 121 persones usuàries que tenen el virus confirmat o que es troben en aïllament preventiu.

Pots veure la informació original en aquest enllaç.

Publicat el 17.03.2020