X
Consulta el Pla per a la reordenació de l'extrem Sud-est de l'Eix Comercial de Badia
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Reunió del Comitè de Coordinació pels rebrots de COVID-19 a l'entorn metropolità
Reunió del Comitè de Coordinació pels rebrots de COVID-19 a l'entorn metropolità
Aquest matí s'ha reunit el Comitè de Coordinació de l'Ajuntament per compartir informació i establir estratègies davant l'increment de casos de COVID-19 a l'entorn metropolità de Badia del Vallès.

La reunió ha estat presidida per l'alcaldessa, Eva Menor, que ha informat que la taxa de contagis a l'àmbit metropolità és preocupant i requereix mesures a escala local per tal d'evitar l'increment a la nostra població.

L'alcaldessa ha explicat que la major part dels contagis s'estan donant dins de l'entorn familiar, fet que facilita un major control sanitari sobre les persones que es poden contagiar. Tot i això es recomana intensificar les accions de prevenció.

Dos casos sospitosos als Casals d'Estiu, finalment sense afectació
També ha explicat que s'havien produït dos possibles casos en infants que han participat en els casals d'estiu de Badia. Un d'ells, s'ha confirmat com a positiu però sense afectació al grup de contacte i altre finalment, ha resultat negatiu. Així i tot les autoritats sanitàries adverteixen que l'afectació de la malaltia en els infants és preocupant perquè la majoria són asimptomàtics i poden esdevenir un focus de contagi.

En l'últim dia també s'ha identificat una persona treballadora de l'Ajuntament amb símptomes coincidents amb el coronavirus que, un cop fet el test PCR, ha donat resultat negatiu.

Gran nombre de persones asimptomàtiques
Segons s'ha comentat a la reunió, un dels greus problemes per a la contenció de la pandèmia és el gran nombre de persones que desenvolupen la malaltia sense patir símptomes, sobretot en el cas dels infants.

Per evitar la propagació de la COVID-19, cal que tothom actuï amb celeritat, per això, davant de qualsevol sospita, cal trucar al 061 o anar al Centre d'Atenció Primària.

A la reunió també s'ha informat de la continuació de les tasques de desinfecció als parcs infantils i als espais públics de la població.

Campanya de comunicació per prevenir contagis
El comitè també ha posat en comú l'inici imminent d'una campanya de comunicació a la via pública que explica les conseqüències de salut, socials i econòmiques de la malaltia i apel·la a la necessitat d'autoprotecció per disminuir el risc de contagi.

En aquest sentit, vol transmetre el missatge que cal aprendre a conviure amb el virus, incidint en la protecció de les persones vulnerables i en la necessitat de reduir la realització de trobades multitudinàries que poden escampar fàcilment el virus.

Publicat el 24.07.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Ple Ordinari del 30 de setembre de 2020 Ple Ordinari del 30 de setembre de 2020
^