www.badiadelvalles.cat
Cinc persones integrants de l'equip de l'Escola La Jota, de Badia del Vallès, han donat positiu en les proves per COVID-19 gràcies a la tasca de rastreig realitzada després que un una persona resultés positiva en un cribratge massiu en un altre municipi i ho comuniqués al centre. Les autoritats sanitàries estan realitzant els tests als grups de escolars de convivència. S'ha determinat com a mesura extraòrdinaria fer cribratge massiu a tot el professorat i al personal d'administració i serveis.

Un cop realitzats els tests en l'entorn del primer cas detectat, que era asimptomàtic, es van identificar diversos casos més entre el personal del centre. Actualment s'està realitzant el cribratge de l'alumnat dels grups corresponents. 

Tests a tot el personal de l'escola

A banda de la realització dels tests als grups de convivència estable, el Servei de Vigilància Epidemiològica ha decidit fer tests PCR a la totalitat de l'equip docent i del personal d'administració i servei de l'escola, que podran continuar la seva tasca fins a disposar del resultat de la prova i només farien quarantena en cas que el resultat fos positiu.

Des de Serveis Educatius i el Servei de Vigilància Epidemiològica no es considera necessari el tancament del centre.

Els casos detectats a l'Escola La Jota mostren la importància de la tasca de rastreig per identificar casos que poden ser asimptomàtics i tenen la capacitat de contagiar altres persones.

Com sempre, recordem la necessitat d'extremar les precaucions, mantenir la distància de seguretat en tot moment, fer servir mascareta, rentar-se les mans amb freqüència i evitar reunions en espais sense ventilació.

Publicat el 19.12.2020