www.badiadelvalles.cat
Els alcaldes i les alcaldesses de Badia, BarberÓ, Cerdanyola, Montcada i Reixac i Ripollet es van reunir ahir amb la consellera de Salut, Alba VergÚs; el director del Servei CatalÓ de la Salut, AdriÓ Comella, i la gerent de la Regiˇ Metropolitana Nord, Anna Aran, que els van anunciar la construcciˇ d'un nou hospital de proximitat al VallŔs Occidental, l'Hospital Ernest Lluch.

DesprÚs de diverses entrevistes amb la consellera de Salut amb l'objectiu d'analitzar l'estat del projecte i la seva viabilitat per atendre les necessitats d'una poblaciˇ que supera els 176.000 d'habitants, la construcciˇ de l'Hospital Ernest Lluch ja Ús mÚs a prop. El protocol d'inici del projecte se signarÓ a finals del pr˛xim mes de gener.

La construcciˇ del nou hospital garantirÓ una cobertura assistencial mÚs Ómplia en una de les regions amb mÚs densitat de poblaciˇ de tot Catalunya, i que requereix amb mÚs urgŔncia un nou centre sanitari, la gestiˇ del qual dependrÓ del Parc TaulÝ de Sabadell.

L'alcaldessa de Badia del VallŔs, Eva Menor, ha valorat molt positivament l'anunci: "A Badia, volem seguir tenint el TaulÝ com a hospital de referŔncia, per˛ celebrem que s'anunci´ la construcciˇ d'un hospital que descongestionarÓ tota la zona d'influŔncia del TaulÝ".

El centre projectat Ús un hospital innovador amb treball multidisciplinari i una atenciˇ integral que acostarÓ a la ciutadania els dispositius adequats de seguiment domiciliari. La nova infraestructura es dotarÓ de gabinets d'alta resoluciˇ en atenciˇ ambulat˛ria especialitzada i de proves diagn˛stiques de proximitat, aixÝ com cirurgia ambulat˛ria. Segons anuncia el Departament de Salut de la Generalitat, tindrÓ un cost estimat d'uns 50 milions d'euros en 5 anys.

Els alcaldes i les alcaldesses de les poblacions implicades han rebut amb optimisme la notÝcia que respon a una reivindicaciˇ hist˛rica del territori, tot i que afirmen que hi faran seguiment del projecte de manera atenta i coordinada.

Publicat el 19.12.2020