www.badiadelvalles.cat
El govern de la Generalitat prorroga una setmana més les mesures i restriccions a Catalunya vigents contra la COVID. Les mesures es van posar en marxa el 7 de gener i finalitzaven aquest diumenge. L'empitjorament de les dades sobre la pandèmia ha fet que el govern opti per ampliar-les fins al diumenge 24 de gener.

Amb aquesta pròrroga es manté el confinament municipal cada dia de la setmana i el tancament de comerços no essencials el cap de setmana.

Confinament municipal
El confinament municipal s'aplica tota la setmana i només es pot sortir del municipi per motius justificats, com complir amb obligacions laborals, educatives, sanitàries, per actuacions davant d'òrgans judicials, per a la cura de persones dependents o per comprar productes essencials que no es poden comprar al municipi. No està permès el desplaçament a segones residències.

Restriccions a l'activitat comercial
A més del confinament municipal, tot el comerç que no sigui essencial només pot obrir al 30% de l'aforament els dies feiners, i ha de tancar els caps de setmana. Els comerços de més de 400 metres quadrats i els centres comercials i grans magatzems queden totalment tancats.

Restauració i cultura
Les mesures a la restauració i a la cultura es mantenen com fins ara. En el cas de la restauració, limitació horària per servir esmorzars i dinars amb terrasses obertes i interiors al 30% de la capacitat els set dies de la setmana. Pel que fa a la cultura, es manté la limitació d'aforament del 50% i amb un màxim d'un miler de persones, si la ventilació és òptima.

Ensenyament i activitats extraescolars
S'anul·len totes les activitats extraescolars presencials fora del grup bombolla escolar.

Afectació als equipaments esportius municipals
La sala de musculació del Complex Esportiu està tancada fins que s'aprovi la represa d'aquesta activitat. Les activitats dirigides queden suspeses. La piscina continua oferint servei, ja que la resolució de la Generalitat ho permet, tot i que només es pot fer ús de manera individual; no es poden organitzar activitats en grup.

Quant a les activitats dels clubs esportius a l'aire lliure, poden continuar les que garanteixin les mesures establertes (grups amb supervisió amb un màxim de 6 persones, incloent-hi el monitor).

Respecte a les quotes dels equipaments esportius, es compensaran, de la mateixa manera que s'ha fet en les anteriors ocasions. En el rebut mensual vinent es descomptaran els dies que no s'hagi pogut oferir el servei. El mateix es farà en els abonaments trimestrals, descomptant l'import corresponent en el rebut del segon trimestre de l'any (abril-juny).

Pots consultar el resum de les mesures que continuaran fins al diumenge 24 de gener en aquest quadre:

Noves mesures contra la COVID-19 a partir del 7 de gener.
Caption
Publicat el 15.01.2021