Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament i l'Associació de Veïns insten l'Agència Catalana de l'Habitatge a facilitar la instal·lació de balcons i a la retirada urgent de l'amiant
Vista panoràmica de Badia del Vallès
L'Ajuntament de Badia, l'Associació de Veïns de Badia i la Federació d'Associacions de Veïns d'Habitatge Social (FAVIBC) es van reunir dijous passat amb responsables de l'Agència de l'Habitatge per instar-los a facilitar la instal·lació dels balcons pendents en els blocs de Badia i a la retirada urgent de l'amiant de les construccions. L'Agència Catalana de l'Habitatge va respondre que estudiarà les propostes.

A la reunió, celebrada en les oficines de Barcelona de l'Agència Catalana d'Habitatge, van participar, per part de l'Ajuntament, l'alcaldessa, Eva Menor i el tinent d'alcaldessa, Rafael Moya; per part de l'Associació de Veïns de Badia, el president, Juan José Díaz, i el responsable de la Comissió de Balcons. En representació de l'Agència Catalana de l'Habitatge van assistir el director de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació d'Habitatges, Jordi Sanuy, i el director operatiu de Rehabilitació i Millora de l'Habitatge, Josep Linares. També hi eren presents representants de la FAVIBC i veïns i veïnes de Badia.

Proposta de transferència dels diners del PDOR a l'Ajuntament per desbloquejar les obres dels balcons
L'Ajuntament i l'Associació de Veïns van denunciar el bloqueig de les obres d'instal·lació de balcons per acomplir el Pla Director d'Obres Revisat (PDOR), ja que l'Agència demana una aportació addicional als veïns que suposa un increment sobre la inicialment acordada. Segons els hi van transmetre, els veïns i veïnes de Badia no troben just aquest increment, ja que la diferència de preu de l'obra no és imputable als propietaris, sinó a l'endarreriment de l'execució, atribuïble exclusivament a Habitatge. L'Ajuntament i l'Associació de Veïns van demanar a l'administració autonòmica la immediata execució de les obres. Per desbloquejar la realització d'aquestes obres i donar una resposta a la ciutadania de Badia, van proposar que l'administració autonòmica transfereixi els diners del PDOR a l'Ajuntament perquè sigui ell qui executi les obres.

L'Ajuntament també va plantejar redefinir les intervencions que suposen la col·locació de balcons en clau d'eficiència energètica, ja que aquest aspecte no s'ha tingut en compte en els projectes anteriors i suposaria una solució més completa i global que permetria trobar fons addicionals de finançament, ja que totes les convocatòries de subvencions per rehabilitació tenen en compte l'estalvi energètic.

Finançar la retirada de l'amiant com a intervenció més prioritària i urgent
Altra demanda de la ciutat és la urgent retirada dels elements d'amiant dels habitatges de Badia, prioritzant aquells blocs que no han passat la Inspecció Tècnica a causa d'aquesta deficiència, catalogada de molt greu i que requereix una intervenció immediata. Per poder ajudar als veïns i veïnes a suportar aquesta despesa, que arriba als 60.000 euros en alguns casos, l'Associació de Veïns i de l'Ajuntament van plantejar que es pugui redefinir el PDOR en el sentit de finançar la retirada de l'amiant com a intervenció més prioritària i urgent.

Un cop escoltades les reivindicacions de l'Ajuntament i de l'Associació de Veïns, els representants de l'Agència Catalana de l'Habitatge es va comprometre a estudiar les diferents propostes i donarà una resposta.

L'Ajuntament i l'Associació de Veïns continuaran insistint en les seves reivindicacions fins a aconseguir que aquestes actuacions es duguin a terme com més aviat millor.

Publicat el 04.02.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^