Badia del Vallès - transparència
TRANSPARÈNCIA RETIMENT DE COMPTES DADES OBERTES PARTICIPACIÓ SEU ELECTRÒNICA
CERCADOR
Botó que mostra/amaga menú lateral
El Procés Participatiu
Fases del procés
  • 1- Fase de comunicació del procés i constitució dels òrgans de participació

    En aquesta fase es dóna a conèixer el procés de participació a la ciutadania, s'exposa què són els pressupostos participatius i quins són els espais de participació.

    Constitució de la Comissió de Seguiment:

    • Què és la Comissió de Seguiment? És un espai consultiu i òrgan representatiu dels diferents agents del territori implicats en el procés i esdevé un mecanisme de transparència del procés.
    • Quines funcions té? Les seves funcions són de seguiment i control del procés de pressupostos participatius, així com de validació dels mecanismes i espais de participació.
    • Qui la composa? Estarà constituït per representants dels grups polítics amb representació al consistori, representants d'entitats i associacions i 12 ciutadans i ciutadanes escollides per sorteig entre aquelles persones que s'hagin inscrit per participar.

    Sessió de Presentació del procés a la ciutadania:

    Aquesta és una sessió de caràcter informatiu i divulgatiu adreçada als representats de les entitats del teixit associatiu i la ciutadania no organitzada. En la mateixa es preveu fer una exposició introductòria als pressupostos municipals, el que són pressupostos participatius i quins és el procés participatiu que es preveu desenvolupar.

    2- Fase de definició de les bases del procés

    La finalitat d'aquesta fase és aprovar les bases que permetran delimitar els criteris sobre els quals la ciutadania realitzarà les propostes d'actuació .

    3- Recollida de propostes

    La finalitat d'aquesta fase és recollir les propostes d'actuació relatives a actuacions de manteniment en la via pública per part de la ciutadania de Badia del Vallès. Per a aquest efecte es posen a l'abast els següents mecanismes:

    • Recollida de propostes a través de l'OAC
    • Es dissenyarà un formulari que serà posat a l'abast de la ciutadania que ho desitgi per a realitzar les seves propostes d'actuació. Aquests formulari s'entraran a través de l'OAC de l'Ajuntament. S'establirà un termini de 15 dies per realitzar les aportacions.
    • Recollida de propostes a través d'una plataforma electrònica al web de l'Ajuntament.
    • Desenvolupament de dos Tallers propositius. Aquests són tallers oberts a la participació de la ciutadania i que esdevenen mecanismes per l'elaboració conjunta de propostes.

    4- Valoració tècnica i econòmica i votació de les propostes

    En aquesta fase hi ha dos moments: Estudi de la viabilitat de les propostes per l'equip de l´àrea d'urbanisme de l'Ajuntament, on a més a més es farà una valoració econòmica del cost de les propostes viables.

    5- Votació de les propostes

    En aquesta fase es procedirà a la priorització mitjançant votacions de les propostes viables tècnicament i econòmicament.

    S'elaborarà un document de les propostes que siguin viables tècnicament i econòmicament. Aquest document en format formulari serà enviat a totes les llars de Badia del Vallès. En ell es triaran aquelles propostes que cada persona considera que s'han d'implementar i per tant seran assenyalades aquelles que cadascú consideri adient.

    Podran votar totes les persones majors de 10 anys. 

Publicat el 06.09.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^