Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ple municipal del mes de juliol
Imatge d'arxiu d'una sessió del Ple municipal

Ahir dimecres, 26 de juliol, es va celebrar la sessió ordinària del Ple municipal d'aquest mes. El regidor del PP, Rafael Muñoz, va excusar la seva absència. La sessió va començar amb emotivitat, donat que el regidor d'AEB Miguel Rodríguez Rosillo havia presentat la seva renúncia. El ja exregidor es va acomiadar donant les gràcies per l'experiència, que va qualificar d´”intensa”, i es va declarar satisfet amb la feina feta en aquests poc més de dos anys de legislatura. El Ple i el públic present el van acomiadar amb aplaudiments.

Seguidament es van aprovar les festes locals per a l'any 2018. La proposta, els dies 21 de maig i 10 de setembre, va ser validada pels vots afirmatius dels grups del PSC, BeC i la regidora no adscrita (11). Els quatre regidors de l'AEB hi van votar en contra.

També es va aprovar, amb els vots a favor dels 8 regidors del PSC i la regidora no adscrita i les abstencions dels regidors de l'AEB i BeC, l'ampliació de la delegació de funcions a l'Organisme de Recaptació i Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona.

El següent punt en l'ordre del dia va ser l'aplanament  del  recurs contenciós administratiu d'empara ordinari, presentat per un ciutadà contra l'acord del Ple de maig de 2013 de “Suport a la companya de boicot, desinversions i sancions (BDS) contra Israel amb motiu del 65è aniversari de la Nakba palestina”. Malgrat que tots els grups municipals van intervenir, l'alcaldessa, Eva Menor, va recollir el sentir del ple recordant que l'acord que es debatia ahir era per defensar els interessos de l'Ajuntament però que el contingut de la moció que es va aprovar al 2013 seguia sent “plenament vigent”. Va afirmar que, contra el que estableix el recurs, la moció no era antisemita, si no que es limitava a denunciar la vulneració dels drets fonamentals del poble palestí. El punt va ser aprovat amb 12 vots a favor (PSC i AEB)  i 3 abstencions (BeC i regidora no adscrita).

Amb 8 vots a favor i 7 en contra es va aprovar l'acord per rebutjar el calendari del procés d'independència i cercar un acord per una reforma constitucional. L'acord demana, entre d'altres, respectar la legalitat vigent i protegir el funcionariat de l'Ajuntament perquè no hagi de col·laborar en cap iniciativa que no tingui cobertura legal. El text va ser defensat pel tinent d'alcaldessa tercer, Josep Martínez, que va afirmar que “democràcia no és només votar. També és complir la llei”. Al seu torn, José Pérez, de BeC, va denunciar la “polarització” del conflicte polític. El punt de vista d'AEB va ser defensat pel regidor Quim Duran que va criticar la “judicialització de la política” que, va dir, “no resoldrà res”.

El debat sobre l'adhesió a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució va acabar centrat en la defensa de dues concepcions diferents sobre com resoldre el problema de la prostitució: l'abolició o la regulació d'aquesta pràctica. Finalment, el resultat de la votació va ser de 9 vots a favor (PSC i la regidora no adscrita, Elísabeth Ruíz) i 6 en contra (AEB i BeC).  A banda de l'adhesió de l'Ajuntament de Badia del Vallès a la xarxa abans mencionada, l'acord també insta a sensibilitzar la població sobre el fet que la prostitució és igual a violència de gènere i explotació sexual de les dones. A més, en col·laboració amb la resta d'administracions, l'Ajuntament centrarà la seva acció en l'eradicació de la demanda, a través de la denúncia, persecució i penalització del “prostituïdor” (client) i del proxeneta, mai de les dones prostituïdes.

Un altre dels punts que es va aprovar en la sessió d'ahir dimecres va ser la segona i última pròrroga, per un termini d'un any a partir del 15 de setembre, del contracte de serveis de neteja d'edificis i dependències municipals, adjudicat a l'empresa La Bruixa, Neteges generals i manteniments.

També es va aprovar, per unanimitat, un acord en defensa de l'escola inclusiva. L'acord exigeix al Departament d'Ensenyament garantir la substitució del personal -tant docent com de suport educatiu- que treballa amb l'alumnat amb necessitats educatives especials. Igualment, reclama garantir que el nombre d'hores d'atenció a les escoles finançades amb diners públics, estiguin dotades del personal docent, tècnic i de suport necessaris per atendre cada necessitat educativa especial, sense condicionaments pressupostaris.

Finalment, es va aprovar, amb 7 vots a favor (AEB, BeC i regidora no adscrita) i 8 abstencions (PSC), la moció de BeC per la denúncia i eradicació del transfuguisme a l'Ajuntament de Badia del Vallès.

Publicat el 27.07.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^