www.badiadelvalles.cat
La Generalitat de Catalunya ha fet pública una resolució que indica les noves restriccions degudes a la COVID-19 i que són efectives a partir del 7 de gener. Entre elles, confinament municipal, restriccions als comerços i tancament dels gimnasos. A Badia del Vallès, en compliment de les noves mesures, es tancarà, des de dijous, la sala de musculació del Complex Esportiu. La piscina continuarà oberta, només per a la pràctica esportiva individual, no es permet fer activitats en grup.

Les mesures són efectives, com a mínim, fins al 18 de gener. A continuació, les resumim:

Confinament municipal
El confinament només es podrà eludir per complir amb obligacions laborals, educatives, sanitàries, per actuacions davant d'òrgans judicials o per a la cura de persones dependents.

Restriccions a l'activitat comercial
A més del confinament municipal, tot el comerç que no sigui essencial només podrà obrir al 30% de l'aforament els dies feiners, i haurà de tancar els caps de setmana. Els comerços de més de 400 metres quadrats i els centres comercials i grans magatzems queden totalment tancats durant aquests deu dies.

Restauració i cultura
Les mesures a la restauració i a la cultura es mantindran com fins ara. En el cas de la restauració, limitació horària per servir esmorzars i dinars amb terrasses obertes i interiors al 30% de la capacitat els set dies de la setmana. Pel que fa a la cultura, es manté la limitació d'aforament del 50% i amb un màxim d'un miler de persones, si la ventilació és òptima.

Ensenyament i activitats extraescolars
Pel que fa als centres educatius i acadèmies, el curs es reprendrà l'11 de gener, tal com estava previst, però s'anul·len totes les activitats extraescolars presencials fora del grup bombolla escolar.

Afectació als equipaments esportius municipals
En compliment de les mesures fixades per la Generalitat, la sala de musculació del Complex Esportiu romandrà tancada des del 7 de gener i fins que s'aprovi la represa d'aquesta activitat. Les activitats dirigides queden suspeses. La piscina continuarà oferint servei, ja que la resolució de la Generalitat ho permet, tot i que només es podrà fer ús de manera individual; no es podran organitzar activitats en grup.

Quant a les activitats dels clubs esportius a l'aire lliure, podran continuar les que puguin garantir les mesures establertes (grups amb supervisió amb un màxim de 6 persones, incloent-hi el monitor).

Respecte a les quotes dels equipaments esportius, es compensaran, de la mateixa manera que s'ha fet en les anteriors ocasions. En el rebut mensual vinent es descomptaran els dies que no s'hagi pogut oferir el servei. El mateix es farà en els abonaments trimestrals, descomptant l'import corresponent en el rebut del segon trimestre de l'any (abril-juny).

Pots consultar un resum de les mesures que s'aplicaran, a partir del 7 de gener, en el quadre adjunt.

Noves mesures contra la COVID-19 a partir del 7 de gener.

Publicat el 06.01.2021