www.badiadelvalles.cat
La reunió plenària de la Taula de la Salut Mental de Badia del Vallès va tenir lloc a finals de novembre a l'edifici El Molí i va analitzar oportunitats de futur per afavorir la salut mental a la ciutat. Entre elles, obrir aquesta taula a més entitats de Badia perquè hi participin.

La plenària, en què van participar representants de l'equip de Govern, el tinent d'alcaldessa cinquè, Iván Sanz, la regidora de Salut i Hàbits Saludables, María José Granados, el grup polític d'ERC Badia, les tècniques de l'Ajuntament, els serveis de Salut i les entitats de la població, es va reunir el 28 de novembre a l'edifici El Molí per analitzar oportunitats de futur per millorar la salut mental al municipi.

Entre els temes tractats, es va estudiar la posada en marxa d'un programa de pràctiques a El Molí que s'iniciarà si es donen els criteris adequats quan s'hagi seleccionat alguna persona que s'hi pugui beneficiar.

A la reunió es va parlar de diferents activitats de sensibilització, com l'exposició de Mites i Realitats sobre la Salut Mental que hi ha actualment a la Unitat de Salut Mental i es va plantejar que sigui itinerant per Badia en els instituts d'Educació Secundària.

Guia de bones pràctiques per a l'esport i l'oci sense estigmes

S'ha elaborat una guia de bones pràctiques per a l'esport i l'oci sense estigmes, un díptic del qual s'han fet 950 exemplars per repartir entre els monitors de les activitats extraescolars, familiars i resta de persones que poden ser participatives.

Entre les iniciatives per incrementar la presència de la taula, es va acordar que s'informi de les seves reunions als mitjans municipals i que es convidi a representants d'entitats i a professionals perquè participin en les reunions plenàries.

També es va explicar que s'ha dut a terme una radiografia de les entitats de lleure de Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Sabadell i s'han enllaçat a les de Badia del Vallès.

A la reunió es va valorar com un bon principi per sensibilitzar la celebració del primer Dia Mundial de la Salut Mental que va tenir lloc a la plaça Major l'11 d'octubre.

Finalment, es van fixar les dates per les reunions plenàries l'any 2020, que tindran lloc el 30 d'abril i el 27 de novembre.

Publicat el 17.12.2019