www.badiadelvalles.cat
L'alumnat de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) presenta, durant el dia d'avui, els 23 projectes que han realitzat amb propostes de futur per a la millora de Badia del Vallès. L'acte s'ha iniciat aquest matí, a les 11.30 hores, a la Biblioteca Vicente Aleixandre, amb la benvinguda realitzada per l'alcaldessa, Eva Menor, i la presentació de la iniciativa per part del professorat de l'escola.

Durant tot el dia d'avui i a diferents ubicacions de la població, els estudiants mostren un resum dels seus projectes que teoritzen i planifiquen nous escenaris per millorar el metabolisme social del municipi.

A la seva intervenció, Eva Menor ha reconegut sentir-se emocionada per l'esforç i implicació dels estudiants, que aporten noves mirades al municipi, i ha destacat la voluntat de proposar solucions de futur aprofitant les potencialitats del municipi, amb una perspectiva coincident amb la del programa Imagina Badia.

Els projectes cobreixen diversos àmbits, com models d'habitatge, impuls de l'activitat econòmica, promoció de la cultura, rehabilitació, processos de transformació, mobilitat, agricultura, autogestió i model de ciutat.
Els professors han destacat la documentació i grau d'elaboració dels projectes, i han insistit en el fet que cal que els projectes contemplin la seva viabilitat i la recerca de finançament per a la seva posada en marxa.

Un ambiciós projecte
Cal destacar que, per primer cop en la història de l'ETSAV, hi ha hagut tres tallers de projectes treballant sobre un mateix municipi, cosa que implica que 60 alumnes d'últim any de carrera han fet projectes amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida al municipi, potenciant la interacció social i el respecte al medi ambient.

Les persones participants han tingut l'oportunitat de treballar en un cas real i de conèixer de primera mà els projectes innovadors que està impulsant el consistori actualment, mentre que l'Ajuntament es pot enriquir amb els coneixements dels professors i estudiants. Aquesta col·laboració serveix, al mateix temps, com a model referent de la integració de la universitat pública al territori.

Presentacions descentralitzades a Badia
Els projectes, que aporten solucions arquitectòniques per crear espais de coworking als edificis, o impulsen instal·lacions culturals low-cost, entre moltes altres propostes, es presenten a diverses zones de Badia. Concretament, a la Biblioteca, edifici El Molí i aparcament, al sotapont, al vestíbul del Complex Esportiu, a una parada del Mercat Municipal, al vestíbul de l'Auditori i a l'Ajuntament. Adjuntem el plànol de situació i continguts dels projectes.

L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès, ETSAV, de la Universitat Politècnica de Catalunya, UPC BarcelonaTech, va ser fundada el 1973, com a sisena escola d'arquitectura espanyola, juntament amb A Coruña i Las Palmas de Gran Canaria. Des del 1991, l'escola està situada al Campus de Sant Cugat del Vallès.

L'Ajuntament de Badia del Vallès ha acompanyat el projecte de la mà de les seves àrees de Presidència, Planificació Estratègica i Regeneració Urbana i Entorn Urbà i Dret a la Ciutat, que han posat a disposició de l'ETSAV els equips tècnics del consistori per col·laborar amb els alumnes.

Publicat el 15.01.2020