www.badiadelvalles.cat
Els impulsors demanen més implicació de l'administració i convertir-se en interlocutors vàlids en comissions d'ocupació

imatge congres aturatsEl 10 d'octubre es va presentar als mitjans de comunicació el I Congrés d'Aturats majors de 45 anys de Catalunya que tindrà lloc el proper dijous 17 d'octubre (de 8.30 a 18.30 hores) al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramanet. Es tracta d'una iniciativa pionera en tot l'estat impulsada per cinc entitats d'aturats: l'Associació d'Aturats Majors Actius (APMA) de Santa Coloma de Gramenet; l'Associació de Desocupats Actius Garrotxa 40 (ADAG40) d'Olot; l'Associació d'Aturats de +50 de L'Hospitalet de Llobregat (ASSAT50); l'Associació de persones aturades Badia del Vallès “El Club de la Feina” i Parad@s +50 de Terrassa. La iniciativa rep el suport dels cinc ajuntaments.

El Congrés sorgeix davant la manca de perspectives i solucions per al col·lectiu d'aturats majors de 45 anys, un dels més afectats per la crisi i per les darreres reformes laborals, sota el lema No som invisibles. El valor de l'experiència. La problemàtica de l'atur, a debat.

El I Congrés d'Aturats Majors de 45 anys de Catalunya comptarà amb la participació d'experts en economia i ocupació. El programa està dividit en blocs: hi haurà una sessió sobre l'aplicació de les pensions en el futur, on participarà, entre d'altres, el doctor en Economia de la UB, Daniel Raventós i el catedràtic de Dret del Treball, Eduardo Rojo Torrecilla. També hi ha prevista una sessió sobre la problemàtica social i laboral dels aturats majors de 45 anys en la qual intervindrà Diosdado Toledano, un dels promotors de l'ILP per una Renda Garantida Ciutadana i Sívia Verón, directora del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) de Santa Coloma, entre d'altres. Del programa també destaca la conferència del Dr. Josep Moya i Ollé, psiquiatre i coordinador de l'Observatori de Salut Mental de Catalunya que presentarà les dades d'un estudi que ha dirigit sobre les conseqüències psicol-lògiques de l'atur en persones d'entre 45 i 60 anys.  

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, farà la conferència inaugural (9.00 h.) i el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, serà l'encarregat de fer la clausura (18.30 h.). El diputat i exministre de Treball, Valeriano Gómez i el diputat Carles Campuzano també hi assistiran i participaran en un debat sobre l'estat de les autonomies davant els reptes de la cohesió, la justícia social i la creació d'ocupació efectiva. En representació de Badia del Vallés hi assistirà l'alcaldessa, Eva Menor.

 

(Font: Congres d'Aturats)

Publicat el 13.10.2013